Debutanterna – och svenska mästarna – BK Häcken i fokus i Road to OBOS Damallsvenskan

Efter att Kopparbergs/Göteborg FC förra året vann SM-guld var det många som höjde ordentligt på ögonbrynen när det stod klart att laget skulle läggas ned. Efter några mycket turbulenta veckor i vintras blev det till slut klart att laget lever vidare fast i BK Häckens regi. I det åttonde avsnittet av Road to OBOS Damallsvenskan besöker programledaren Isak Dahlin Hisingen och de damallsvenska debutanterna BK Häcken.

Sportchefen Martin Ericsson har numera två topplag att ansvara över. Med Isak Dahlin pratar Martin om hur det gick till när Hisingslaget tog över de svenska mästarna, hur det hela har landat under våren och de stora visionerna som klubben har, både för laget och för träningsanläggningen Gothia Park.

Senare i avsnittet tar sig Isak till Bravida Arena för att träffa anfallsstjärnan Julia Zigiotti Olme som berättar om sina egna och lagets ambitioner.

Också tränaren Mats Gren får ge sin syn på lagets framtid. Han pratar om taktik, formationer och strategier för årets OBOS Damallsvenska.

En annan person som betyder mycket för laget är eldsjälen Adde Larsson, en person med enormt fotbollsintresse och som brinner extra för BK Häckens trupp. Tjejerna i laget har tagit in Adde i familjen som blivit en del av truppen, och han tycker sig se att guldet hamnar i Göteborg också i år.

I utmaningen möter Isak Dahlin nyförvärvet och supertalangen Lotta Ökvist i en knorrtävling. De pratar också om hennes klubbresa, om tiden i Manchester United och hur första tiden i BK Häcken varit.

Se hela avsnittet på Svenska Spel Sport & Casinos Youtubekanal.