De kan vinna Månadens Spel i SHE och Handbollsligan i februari och mars – vinnarnas klubbar tilldelas 10 000 kronor till samhällsengagerande projekt

Det är dags för en ny omgång av Månadens Spel i Handbollsligan och SHE. Juryn har tagit fram tre spektakulära spelsekvenser från respektive liga. Nu är det upp till fansen att bestämma vilka sekvenser som är häftigast, och vilka klubbar som av Svenska Spel ska tilldelas 10 000 kronor till #viställerupp.

Tillsammans med Svensk Elithandboll låter Svenska Spel, handbollens huvudsponsor, fansen rösta fram februaris och mars häftigaste spelsekvenser i SHE och Handbollsligan. Vinnarna, som får utmärkelsen Månadens Spel, tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till något av sin klubbs samhällsengagemang inom manifestationen #viställerupp.

Juryn, bestående av representanter från Svensk Elithandboll och Svenska Spel samt #viställerupp-ambassadören Loui Sand, har nu tagit fram tre spektakulära spelsekvenser från februari och mars i respektive liga.

– Grundserierna är slut och vi kan nu se fram emot en ny spännande Månadens Spel-omgång. Jag och mina jurykollegor kan konstatera att det också i februari och mars spelades riktigt bra handboll och att vi fick se många spektakulära spelsekvenser, både i SHE och Handbollsligan. Vi har plockat ut våra favoriter och nu ska det bli spännande att se vilka klipp som blir fansens favoriter, säger Loui Sand.

De tre bidragen i SHE är:

Bollstölden
Spelare: Ellen Göthlin, VästeråsIrsta HF
Match: Kungälvs HK – VästeråsIrsta HF

Soloräden
Spelare: Jamina Roberts, IK Sävehof
Match: IK Sävehof- Kungälvs HK

Klassmålet
Spelare: Isabelle Andersson, H65 Höör
Match: IK Sävehof – H65 Höör

De tre bidragen i Handbollsligan är:

Magitricket
Spelare: Elias Ellefsen Á Skipagøtu, IK Sävehof
Match: IK Sävehof – Redbergslids IK

Glidtacklingen
Spelare: Måns Landgren, IFK Ystad
Match: Eskilstuna Guif- IFK Ystad

Frilägesräddningen
Spelare: Gustaf Hallén, HK Aranäs
Match: HK Aranäs – Lugi HF

Omröstningarna pågår på SHE:s och Handbollsligans webbplatser till och med måndag 15 mars. Vinnarna presenteras 17 mars.

Tidigare vinnare Handbollsligan

December: IFK Skövde, Håvard Åsheim
November: Eskilstuna Guif IF, Eric Johansson
September/oktober: IFK Skövde, Victor Ljungquist

Tidigare vinnare SHE

Januari: IK Sävehof, Ida Staxen Lagerbon
November: IK Sävehof, Laura Jensen
September/oktober: Skara HF, Rikke Thorngaard

I SHE utsågs ingen vinnare av Månadens Spel i december och i Handbollsligan utsågs ingen vinnare i januari, detta på grund av de två internationella mästerskapen som avgjordes under vintern.

www.handbollsligan.se/manadensspel
www.she.se/manadensspel