De kan vinna Månadens Spel i SHE i januari – vinnarens klubb tilldelas 10 000 kronor till samhällsengagerande projekt

Kanonen, Turmålet och Flipperspelet. Det är de spelsekvenser som juryn valt ut och som gör upp om utmärkelsen Månadens Spel i SHE i januari. Nu är det upp till fansen att bestämma vilken sekvens som är häftigast, och vilken klubb som av Svenska Spel ska tilldelas 10 000 kronor till #viställerupp.

Tillsammans med Svensk Elithandboll låter Svenska Spel, handbollens huvudsponsor, fansen rösta fram januaris häftigaste spelsekvens i SHE. Vinnaren, som får utmärkelsen Månadens Spel, tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till något av klubbens samhällsengagemang inom manifestationen #viställerupp.

Juryn, bestående av representanter från Svensk Elithandboll och Svenska Spel samt #viställerupp-ambassadören Loui Sand, har nu tagit fram tre spektakulära spelsekvenser från den gångna månadens SHE-spel.

– Efter det bragdartade VM-silvret i helgen är svensk handboll hetare än på länge, och därför känns det jättekul att äntligen få köra igång en Månadens Spel-omröstning igen. Vi i juryn har tagit ut tre snygga spelsekvenser och det ska bli riktigt roligt att se vilken av dem som fansen tycker är snyggast, säger Loui Sand.

De tre bidragen är:

Kanonen
Spelare: Hannah Flodman, Lugi HF
Match: Lugi HF – IK Sävehof

Turmålet
Spelare: Ida Staxen Lagerbon, IK Sävehof
Match: Lugi HF – IK Sävehof

Flipperspelet
Spelare: Rebecka Karlsson, BK Heid
Match: Önnereds HK – BK Heid

Omröstningen pågår på SHE:s webbplats till och med söndag 7 februari. Vinnaren presenteras 10 februari.

Månadens Spel röstas också fram i Handbollsligan, men då VM för herrar avgjordes i januari kommer ingen vinnare utses i Handbollsligan i januari. Då Handbolls-EM för damer avgjordes i december utsågs ingen vinnare av Månadens Spel i SHE i december.

Tidigare vinnare Handbollsligan

December: IFK Skövde, Håvard Åsheim
November: Eskilstuna Guif IF, Eric Johansson
September/oktober: IFK Skövde, Victor Ljungquist

Tidigare vinnare SHE

November: IK Sävehof, Laura Jensen
September/oktober: Skara HF, Rikke Thorngaard

www.handbollsligan.se
www.she.se