De kan vinna Månadens Spel i Handbollsligan i december – vinnarens klubb tilldelas 10 000 kronor till samhällsengagerande projekt

Slängräddningen, limräddningen och inspelet. Det är de spelsekvenser som juryn valt ut och som gör upp om utmärkelsen Månadens Spel i Handbollsligan i december. Nu är det upp till fansen att bestämma vilken sekvens som är häftigast, och vilken klubb som av Svenska Spel ska tilldelas 10 000 kronor till #viställerupp.

Tillsammans med Svensk Elithandboll låter Svenska Spel, handbollens huvudsponsor, fansen rösta fram decembers häftigaste spelsekvens i Handbollsligan. Vinnaren, som får utmärkelsen Månadens Spel, tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till något av klubbens samhällsengagemang inom manifestationen #viställerupp.

Juryn, bestående av representanter från Svensk Elithandboll och Svenska Spel samt #viställerupp-ambassadören Loui Sand, har nu tagit fram tre spektakulära spelsekvenser från den gångna månadens SHE-spel.

– Förra månaden var det Eskilstuna Guif:s Eric Johanssons knorrmål som blev fansens favorit. Han valde att skänka 10 000 kronor till klubbens #viställerupp-satsning Guif Kompis, där spelarna är ute på lågstadieskolor i Eskilstuna, lär ut handboll och hänger med barnen på rasterna. Jag kan lova att vi i juryn hittat riktiga godbitar också från december, så jag ser verkligen fram emot att se vilken spelsekvens som blir fansens favorit. Jag vet i alla fall vilken jag ska rösta på, säger den tidigare landslagsspelaren Loui Sand, jurymedlem och ambassadör för #viställerupp.

De tre bidragen är:

Slängräddningen
Spelare: Daniel Freyr Andrésson, Eskilstuna Guif IF
Match: Eskilstuna Guif IF – Alingsås HK

Limräddningen
Spelare: Håvard Åsheim, IFK Skövde HK
Match: IK Sävehof – IFK Skövde HK

Inspelet
Spelare: Aron Dagur Pálsson, Alingsås HK
Match: IK Sävehof – Alingsås HK

Omröstningen pågår på Handbollsligans webbplats till och med söndag 10 januari. Vinnaren presenteras 11 januari.

Då Handbolls-EM spelades under december genomförs ingen Månadens Spel-omröstning i SHE för december.

Tidigare vinnare Handbollsligan

November: Eskilstuna Guif IF, Eric Johansson
September/oktober: IFK Skövde, Victor Ljungquist

Tidigare vinnare SHE

November: IK Sävehof, Laura Jensen
September/oktober: Skara HF, Rikke Thorngaard

www.handbollsligan.se
www.she.se