De kan bli Månadens Spelare i Svenska Spel Damhockeyligan

Fem spelare från fyra olika klubbar har chans att bli Månadens Spelare i Svenska Spel Damhockeyligan i december. Nu är det upp till juryn att bestämma vem som vinner och tilldelas Hejapriset av ligans huvudsponsor Svenska Spel.

Svenska Spel är sedan sommaren 2021 ny huvudsponsor till Svenska Spel Damhockeyligan. Tillsammans utser de Månadens Spelare där vinnaren tilldelas Hejapriset på 10 000 kronor som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som ska stärka svensk ishockey.

– Vi brinner för svensk ishockey och dess utveckling. Genom Hejapriset till Månadens Spelare vill vi dels hylla den vinnande spelaren som stått för extra fina prestationer under månaden, dels visa vår uppskattning till de klubbar som bedriver en enormt viktig verksamhet runt om i landet. Vi bidrar därför med viktiga medel till utvecklingsprojekt som kommer stärka svensk ishockey över tid, säger Mats Einarsson, sponsringsstrateg på Svenska Spel.

Månadens Spelare utses också i HockeyAllsvenskan och SHL.

Kandidaterna till Månadens Spelare i Svenska Spel Damhockeyligan i december:

Lina Ljungblom, MoDo Hockey
– +10 i plus/minus

Katerina Mrazova, Brynäs IF
– 10 poäng på 3 matcher

Lara Stalder, Brynäs IF
– 17 poäng på 4 matcher

Felizia Wikner-Zienkiewicz, HV71
– 5 mål
– 3 assist

Olivia Zafuto, Linköping HC
– +7 i plus/minus

Vinnaren tas ut av en jury bestående av representanter från Svenska Spel, SDHL och media och presenteras på fredag 7 december.

Tidigare vinnare Månadens Spelare SDHL
September/oktober
Lara Stalder, Brynäs IF – Brynäs flickverksamhet

November
Lara Stalder, Brynäs IF – Brynäs flickverksamhet