Dansk målspruta – månadens spelare i april

Linköpings danska anfallare Amalie Vangsgaard är Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan i april. Nu tilldelas hon huvudsponsorn Svenska Spels Hejapris på 10 000 kronor, som hon får skänka till valfritt CSR-projekt i klubben.

Varje månad utser Elitfotboll Dam Månadens spelare i OBOS Damallsvenskan tillsammans med Svenska spel.

Efter juryns och supportrarnas röst som är ny för denna säsong presenterades idag deras nominering: ”Med fem mål på de inledande fem omgångarna har Linköpings danska anfallare sett till att laget är med i toppen av OBOS Damallsvenskan. Med sin snabbhet och konsten att alltid vara på rätt plats i straffområdet är hon ett ständigt hot för motståndarlaget.”

Efter fem spelade matcher har Linköping kammat ihop 10 poäng och är med i toppstriden av serien. Efter ett inledande kryss mot Vittsjö blev det tre raka segrar och Amalie Vangsgaard målade i alla tre. Mot Eskilstuna United stod hon för 2-0–målet, mot IFK Kalmar gjorde hon 4-1 på tilläggstid, men den stora matchen än så länge var mötet med Hammarby på hemmaplan. Under de första tio minuterna satte hon två mål och efter en dryg timma kom trean och hat-tricket var ett faktum.

Nu tilldelas hon priset som Månadens Spelare för sin insats i april och får ta emot ligans huvudsponsor Svenska Spels ”Hejapris” och 10.000 kronor som skänks till valfritt CSR-projekt i klubben.

Juryn består av de 14 lagkaptenerna, experter från Sportbladet, Viaplay, Elitfotboll Dam och Svenska Spel samt supportrarnas röst som utser månadens spelare i OBOS Damallsvenskan.