Handbollslandslagets bragder lockade rekordintresse. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Chansen att vinna VM-hjältarnas matchtröjor lockade rekordintresse

Efter VM-succén är intresset för svensk handboll större än på länge. Landslagets VM-bragd lockade inte bara miljontals människor att följa matcherna, intresset för att vinna landslagets tröjor var även det rekordartat. Nu är vinnarna i Svenska Spels och Handbollslandslagets tävling presenterade.

Handbolls-VM i Egypten blev en stor succé för det svenska landslaget och Sveriges första VM-medalj på 20 år blev ett faktum. Intresset att följa bragdlaget var enormt och över två miljoner svenskar såg tv-sändningen av finalen.

När Svenska Spel och Svenska Handbollförbundet gick ut med en gemensam tävling om att vinna VM-hjältarnas matchtröjor visade sig intresset vara mycket stort.

– Vi visste att det skulle locka fansen att kunna vinna spelarnas matchtröjor, men vi hade inte kunnat föreställa oss det intresse som faktiskt blev, säger Stina Packalén, sponsringsprojektledare på Svenska Spel.

Fansen fick själva önska vilken spelares tröja de ville vinna och också motivera varför, och det var ett svårt arbete för juryn att välja ut vinnarna bland de många motiveringarna.

– Det visar att det här verkligen är ett lag som gått igenom rutan och som engagerar. Många spelare var förhållandevis okända inför VM, men har visat vilka fantastiska kvaliteter de besitter och nu är det nog ingen som inte vet vem Valter Chrintz, Hampus Wanne eller Jonathan Carlsbogård är, säger Stina Packalén.

Tävlingen var bara en av flera insatser under mästerskapet där Svenska Spel engagerat fansen och lyft deras betydelse för landslagets prestation.

– Det här var vårt sätt visa uppskattning till fansen, som följt laget genom hela turneringen och stöttat spelarna utan att kunna vara på plats på läktarna. I våra livesändningar där vi intervjuat spelarna inför matcherna har vi fått höra hur mycket fansens stöd har betytt, och det har nog varit nästan viktigare än någonsin i år när ingenting varit som det brukar, avslutar Stina Packalén.

Alla vinnare är kontaktade.