Brynäsmålvakten Månadens Spelare i SHL – skänker Hejapris till klubbens ungdomsverksamhet

Brynäs målvakt Veini Vehviläinen fick juryns röster och är Månadens Spelare i SHL i december. Det efter att ha hållit nollan i fyra matcher. Han tilldelas Hejapriset av Svenska Spel och skänker 10 000 kronor till Brynäs ungdomsverksamhet.

Svenska Spel och SHL utser tillsammans Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, SHL och media, hade fem kandidater att välja mellan. Till slut föll deras röster på Brynäs IF:s målvakt Veini Vehviläinen som känner stor stolthet över utmärkelsen.

– Jag känner mig stolt och hedrad. Det finns många bra spelare i ligan så att ens bli nominerad är hedrande.

Brynäs ligger för närvarande på elfte plats i ligan och Veini Vehviläinen menar att både han och laget har spelat bättre ju längre säsongen har gått.

– Det spelas en snabb och bra hockey i den här ligan. Det är många jämna matcher. Vi har utvecklats bra och vi har roligt tillsammans. Min egen säsong har varit som hela lagets, jag har blivit bättre hela tiden.

Som Månadens Spelare tilldelas han Helapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. Veini Vehviläinen väljer att skänka pengarna till Brynäs ungdomsverksamhet och klubbens unga målvakter.

– Målvaktsutrustning kostar mycket och det här känns som ett bra bidrag, menar Veini Vehviläinen.

Mats Einarsson, sponsringsstrateg på Svenska Spel, berättar att Hejapriset är ett sätt för Svenska Spel att dels hylla den spelare som stått för extra fina prestationer under månaden, dels visa uppskattning till landets föreningar som bedriver viktig verksamhet för barn och ungdomar.

– Jag blir glad när jag hör att Veini Vehviläinen vill skänka sina prispengar till Brynäs ungdomsverksamhet och jag tycker att det är strålande att han vill satsa lite extra på målvakterna. Och det är precis det som är syftet med priset, att pengarna ska gå till något som utvecklar svensk ishockey och gör den bättre. Förhoppningsvis bidrar pengarna till att unga målvakter i Brynäs kan utvecklas som hockeyspelare, säger Mats Einarsson.

Tidigare vinnare Månadens Spelare SHL

Oktober
Ryan Lasch, Frölunda HC – Göteborgs Ishockeyförbunds utbildningsverksamhet för barn och ungdomar.

November
Adam Tambellini, Rögle BK – Rögles tjejhockey

December
Veini Vehviläinen, Brynäs IF – Brynäs IF:s ungdomsverksamhet