Brynäs poängligaledare Månadens Spelare i SDHL – skänker Hejapris till klubbens flickverksamhet

Lara Stadler är Månadens Spelare i SDHL och tilldelas Hejapriset av Svenska Spel.

Brynäs Lara Stalder är Månadens Spelare i Svenska Spel Damhockeyligan. Den 27-åriga schweiziskan fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som hon skänker till Brynäs flickverksamhet.

Svenska Spel är sedan i somras huvudsponsor till SDHL, som numera heter Svenska Spel Damhockeyligan. Tillsammans utser de Månadens Spelare och säsongens första vinnare är tabelltvåan Brynäs Lara Stalder, som med sina 11 mål och 20 assist leder poängligan.

Schweiziskan tilldelas Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey.

– Jag har valt att skänka priset till flickverksamheten i Brynäs IF så att tjejerna kan utvecklas och spela fler turneringar, vilket får damhockeyn att växa, berättar Lara Stadler som själv har goda minnen från tiden som ung hockeyspelare hemma i Schweiz.

– Jag minns när jag var ung, då var det väldigt speciellt och jätteroligt att spela turneringar utanför staden.

Mats Einarsson, sponsringsstrateg på Svenska Spel, gläds åt att Lara Stalder valt att skänka pengarna till Brynäs flickverksamhet.

– Svenska Spel är landets största idrottssponsor, från gräsrot till elit, och vi vet hur mycket det betyder för barn och unga att få möjlighet att utvecklas inom sin idrott. Att Lara Stalder därför väljer att skänka Hejapriset till Brynäs flickverksamhet känns jätteroligt, då kommer pengarna komma till nytta för tjejer som älskar att spela ishockey och som drömmer om att en dag själva få spela i Svenska Spel Damhockeyligan. Det stärker svensk damhockey på lång sikt och det är precis vad vi vill bidra till genom vårt sponsorskap, säger han.