Brynäs Lara Stalder Månadens Spelare i SDHL – för tredje månaden i rad

För tredje månaden i rad är Brynässtjärnan Lara Stalder Månadens Spelare i Svenska Spel Damhockeyligan. Den 27-åriga schweiziskan tilldelas Hejapriset av Svenska Spel som hon skänker till Brynäs satsning Jämställdhetsresan.

Lara Stalder har verkligen stuckit ut i Svenska Spel Damhockeyligan, SDHL, den här säsongen. I december gjorde hon 17 poäng på fyra matcher, vilket fick juryn att återigen rösta fram henne till Månadens Spelare.

Hon tilldelas Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som ska skänkas till ett projekt eller en verksamhet som utvecklar svensk ishockey. Lara Stalder har tidigare skänkt prispengarna till Brynäs IF:s flickverksamhet. Nu väljer hon istället att låta pengarna gå till initiativet Jämställdhetsresan.

– Då Brynäs IF den här veckan arrangerar Jämställdhetsveckan vill jag donera pengarna till Jämställdhetsresan och inspirera andra klubbar runt om i världen att sträva efter lika strukturer, säger Lara Stalder.

Jämställdhetsresan är ”ett koncept för att utmana etablerade normer och attityder och för att på ett hållbart sätt stärka det jämställdhetsarbete som drivs av klubben.” Det ligger helt i linje med Svenska Spels ambition med samarbetet med SDHL.

– När vi i somras gick in som huvudsponsor för Svenska Spel Damhockeyligan var det med ambitionen om att göra svensk ishockey mer jämställd. Därför ser vi initiativ som Jämställdhetsveckan och Jämställdhetsresan som väldigt positiva. Det är verkligen glädjande att Lara Stalder vill vara med och bidra till klubbens jämställdhetsarbete genom att skänka Hejapriset till Jämställdhetsresan, säger Mats Einarsson, sponsringsstrateg på Svenska Spel.

Lara Stalder är den andra Brynässpelaren att bli utsedd till Månadens Spelare i december. I SHL fick herrlagets målvakt Veini Vehviläinen juryns röster och valde att skänka Hejapriset till Brynäs ungdomsverksamhet.

Tidigare vinnare Månadens Spelare SDHL

September/oktober
Lara Stalder, Brynäs IF – Brynäs flickverksamhet

November
Lara Stalder, Brynäs IF – Brynäs flickverksamhet

December
Lara Stalder, Brynäs IF – Jämställdhetsresan