Brynäs Lara Stalder är Månadens Spelare i SDHL – andra raka vinsten

Brynäs IF:s Lara Stalder är för andra månaden i rad Månadens Spelare i Svenska Spel Damhockeyligan. Efter tolv poäng på fyra matcher fick hon juryns röster. Hon tilldelas Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som hon skänker till Brynäs IF:s flickverksamhet.

Svenska Spel är sedan i somras ny huvudsponsor till SDHL, som numera heter Svenska Spel Damhockeyligan. Tillsammans utser de Månadens Spelare som tilldelas Hejapriset på 10 000 kronor. Pengarna ska gå till ett projekt eller en verksamhet som ska stärka svensk ishockey.

För andra månaden i rad har juryns val fallit på Brynäs IF:s poängligaledare Lara Stalder. På 18 spelade matcher under säsongen har schweiziskan gjort hela 43 poäng, 16 mål och 27 assist, varav 12 poäng gjordes under fyra matcher i november.

Precis som när hon blev Månadens Spelare i september/oktober väljer Stalder att skänka Hejapriset till Brynäs flickverksamhet.

– Jag skulle vilja ge pengarna till flickverksamheten i Brynäs IF för att bygga upp de tre etablerade lagen och skapa en struktur ända fram till hockeygymnasiet som startar nästa år, säger Stalder.

Mats Einarsson, sponsringsstrateg på Svenska Spel, gratulerar Stalder och säger att han gläds åt att Hejaprispengarna går till att stärka Brynäs flickverksamhet.

– När vi i somras gick in som huvudsponsor till Svenska Spel Damhockeyligan, SHL och HockeyAllsvenskan var det en historisk satsning på att göra svensk ishockey mer jämställd. Vi vill att fler unga tjejer ska få möjlighet att spela ishockey och att de ska få så bra utbildning som möjligt. Därför är det viktigt att stärka klubbarnas flickverksamhet. Att vi genom Hejapriset till Lara Stalder kan bidra med viktiga medel för att utveckla flickverksamheten i Brynäs är därför väldigt glädjande, säger Mats Einarsson.

Månadens Spelare utses av en jury bestående av representanter från Svenska Spel, SDHL och media.

Tidigare vinnare Månadens Spelare SDHL
September/oktober
Lara Stalder, Brynäs IF – Brynäs flickverksamhet

November
Lara Stalder, Brynäs IF – Brynäs flickverksamhet