Bonusregn över finallagen i SHE

Skuru IK är svenska mästare i handboll för första gången på 16 år. Efter finalsegern mot H65 Höör tilldelas laget en bonus på 100 000 kronor av handbollens huvudsponsor Svenska Spel. Också silvermedaljörerna H65 Höör får en bonus på 50 000 kronor.

Svenska Spel har sedan många år delat ut en bonus till de två finallagen i SHE. Guldmedaljörerna får 100 000 kronor medan silvermedaljörerna belönas med 50 000 kronor. Motsvarande bonusar delas också ut till finallagen i Handbollsligan.

– Bonusen till finallagen i både SHE och Handbollsligan är alltid betydelsefull, men det är klart att det ett år som detta känns extra bra att dela ut den och bidra till att stärka ekonomin för Sveriges just nu bästa handbollslag, säger Stina Packalén, avtalsansvarig för svensk handboll på Svenska Spel.

För Skuru IK, som belönas med 100 000 kronor, är bonusen ytterligare ett kvitto på en fantastisk säsong.

– En bonus är alltid lika rolig och ett kvitto på att någon tycker att du gjort något riktigt bra. Och det har vi ju! Vi är Svenska Mästare 2021 efter att ha mött bästa möjliga motståndare, säger Skuru IK:s ordförande Jonas Johansson.

Pengarna från Svenska Spel välkomnas lite extra efter en säsong där ingenting varit sig likt och där fansen tyvärr inte har fått vara med och visa laget sitt stöd på läktaren.

– Efter pandemisäsongen 2020/2021 finns det förstås några hål att täcka i verksamheten, på både elit- och ungdomssidan, men vi ska se till att ha lite extra kul och fira också, säger Jonas Johansson.

Han får medhåll av H65 Höörs styrelseledamot Jan Hansson.

– I de svåra tider som vi lider under sedan drygt ett år tillbaka, är såklart alla tillskott mycket välkomna. Det finns ju många stora hål i klubbens ekonomi under trycket från pandemin. SM-finalbonusen är välkommen som en förstärkning inför kommande säsong.