Beachvolleytalangen Jonatan Hellvig gästar Heja-studion

Jonatan Hellvig tillhör världseliten i Beachvolley och har bland annat ett guld i Ungdoms-OS på meritlistan. Vid sidan av elitidrottsatsningen studerar han civilingenjörsprogrammet i datateknik på KTH, och i höstas tilldelades han Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Elitidrottsstipendium. I Svenska Spels Heja-studio berättar Jonatan om sin satsning och vilka möjligheter stipendiet ger honom.

Svenska Spel och Riksidrottsförbundet delar varje år ut Elitidrottsstipendiet till cirka 50 idrottare som alla kombinerar sin elitidrottssatsning med studier på minst halvfart. Stipendiet är på 50 000 kronor fördelat på 25 000 kronor per termin. I en serie avsnitt av Svenska Spels Heja-studio intervjuas några av dem som fick stipendiet hösten 2020.

Jonatan Hellvig kommer från en riktig Volleyboll-familj och började satsa på allvar som 16-åring. Meriterna är redan imponerande med guld i Ungdoms-OS och U18-EM samt guld i världstouren som de kanske främsta. Men det är inte bara beachvolleybollen som tar hans tid. Sedan hösten 2020 pluggar han civilingenjörsprogrammet i datateknik på KTH i Stockholm.

I intervjun berättar Jonatan om hur det kom sig att han började med volleyboll, hur tiden på Riksidrottsgymnasiet i Falköping utvecklade honom och vad framgångarna i ungdoms-OS och U18-EM betydde för hans karriär.

Jonatan berättar också om studierna på KTH, om stödet från Sveriges Olympiska Kommitté och hur han ser på framtiden.

Se hela intervjun på Svenska Spels Youtube-kanal.