Beachvattenpolo för alla

Just nu arrangeras beachvattenpolo på ett antal bad runt om i Sverige. Alla som vill är varmt välkomna att testa på sporten, som är både rolig och fartfylldProjektet arrangeras av Svenska Simförbundet och finansieras med medel ur Svenska Spels och Riksidrottsförbundets gemensamma Framåtfond.  

– Projektet Beachpolo går ut på att introducera vattenpolo till nya målgrupper. Vi har nu varit igång några veckor och intresset är stort, många som är nyfikna på sporten och vill lära sig mer, säger Stefan Keisu, verksamhetsutvecklare för vattenpolo på Simförbundet. 

Simförbundet tillsammans med tolv lokala vattenpoloföreningar säkerställer att det finns utbildad personal och material på plats. Det enda besökarna behöver är att vara simkunniga och ha med sig sina badkläder. 

– Vattenpolo är en härlig sport som passar de flesta. Vi tycker att det är så roligt att få vara med och förvandla baden till vattenpoloplaner och på det sättet tillgängliggöra sporten för fler, säger Stefan Keisu 

Projektet har möjliggjorts genom medel ur Framåtfonden, ett samarbete mellan Svenska Spel och Riksidrottsförbundet. Ur fonden kan alla specialidrottsförbunden söka medel för projekt som sänker tröskeln till rörelse.  

 Genom Beachpolo utvecklar Svenska Simförbundet idrottsrörelsen och underlättar för fler att vara fysiskt aktiva. Vi är både glada och stolta över att få vara med och möjliggöra ett sådant spännande och nytänkande projekt, säger Jimmy Sandberg, projektledare för Framåtfonden.   

Schema för sommaren: 

Göteborg, vecka 30–32 

Linköping, vecka 29–31 

Malmö, vecka 30–32 

Stockholm, vecka 26–32 

Umeå, vecka 27–29 

Uppsala, vecka 29–31 

Ängelholm, vecka 27–29 

Läs mer om Framåtfonden.