”Att skydda idrotten måste vara viktigare än att maximera intäkterna”

Svenska Spels Marie Loob vill se krafttag mot matchfixning

I bloggen Vd har ordet kommenterar Marie Loob Svenska Spels senaste delårsrapport och uttrycker oro över branschens låga anseende. Bland annat vill hon se att fler spelbolag slutar erbjuda spelobjekt som är lätta att manipulera för matchfixare. ”Det är fullständigt ansvarslöst att t ex erbjuda spel på ungdomsidrott. Att skydda svensk idrott måste vara viktigare än att kortsiktigt maximera intäkterna.”

Svenska Spel t.f. vd Marie Loob reflekterar kring senaste delårsrapporten i bloggen Vd har ordet och menar att bolaget står stadigt även under den stora omställning som nu sker. Hon ser dock med oro på spelbranschens låga anseende och uppmanar fler spelbolag att ansluta sig till kampen mot matchfixning genom att självmant sanera sitt spelutbud från objekt som är lätta att manipulera.

”Att skydda svensk idrott och sunt spelande måste vara viktigare än att kortsiktigt maximera intäkterna. Vi kan inte räkna med att anseendet för spelbranschen höjs så länge branschen inte klarar av att fatta den typen av tuffa, men moraliskt riktiga beslut ”

Läs hela blogginlägget här