Armand Duplantis fina gest efter utmärkelsen – skänker 50 000 kronor till Upsala IF Friidrott

Under måndagens Idrottsgala utsågs stavhopparen Armand Duplantis till årets manliga idrottare. Därmed fick Duplantis även motta Hejapriset på 50 000 kronor som delades ut i samarbete med Svenska Spel, Idrottsgalans huvudsponsor. Duplantis väljer nu att skänka prispengarna till hemmaklubben Upsala IF Friidrott där de ska investeras i föreningens ungdomsverksamhet. – Det känns självklart att donera pengarna till min hemmaklubb, säger stavhoppsstjärnan Armand Duplantis.

På måndagens Idrottsgala prisades några av Sveriges allra främsta idrottsstjärnor. Bland andra fick världsrekordhållaren Armand Duplantis, för andra året i rad, ta emot utmärkelsen årets manliga idrottare. Duplantis fick därmed även ta emot Hejapriset som delades ut i samarbete med galans huvudsponsor Svenska Spel. Hejapriset innebär att Duplantis får 50 000 kronor att skänka till valfri svensk idrottsförenings ungdomsverksamhet.

– Jag väljer Upsala IF:s barn- och ungdomssatsning för att de i dessa tider har det extra tufft och kämpar på, säger stavhoppsstjärnan Armand Duplantis.

Upsala IF Friidrott är både stolta och tacksamma.

– Pandemin har varit en utmaning som tvingat oss att jobba både hårt och påhittigt för att hela tiden kunna erbjuda säker och bra träning till alla våra 800 barn och ungdomar. Vi har vänt på varje krona många gånger och att nu få ett så fint bidrag från Armand och Svenska Spel betyder väldigt mycket för vår verksamhet. Vi är oerhört tacksamma, säger Henrik Wennberg, sportchef på Upsala IF Friidrott.

Jimmy Sandberg, sponsringsprojektledare på Svenska Spel, betonar vikten av att ge tillbaka till ungdomsidrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Under Idrottsgalan känns det självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till föreningar som betyder mycket för dem. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att Upsala IF Friidrott kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Jimmy Sandberg.

Även förra året donerade Armand Duplantis 50 000 kronor till Upsala IF Friidrott genom Hejapriset. Då i samband med att Duplantis tog emot utmärkelsen årets prestation.