Antti Suomela utsedd till Månadens Spelare i SHL – skänker prispengar till IK Oskarshamns ungdomsverksamhet

Antti Suomela är Månadens Spelare i SHL vilket också innebär att han är mottagare av Hejapriset som delas ut i samarbete med SHLs huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Suomela valt att ge till IK Oskarshamns ungdomsverksamhet.

Svenska Spel och SHL utser tillsammans Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, SHL och media, väljer varje månad mellan fem spelare. I januari föll deras röster på Antti Suomela som leder både SHLs skytteliga och poängliga.

– Det känns såklart jättebra. Det visar att jag har gjort något bra. Jag är nöjd över hur säsongen går just nu, men samtidigt vet jag att jag kan spela ännu bättre. Jag försöker hjälpa laget att vinna fler matcher resten av säsongen. Vi har en riktigt god atmosfär och känsla i laget och det är två viktiga nycklar att ha, säger Oskarshamnsforwarden Antti Suomela.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. Mats Einarsson sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att IK Oskarshamn kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Mats Einarsson.