Antti Suomela framröstad till Månadens Spelare i SHL för andra månaden i rad – skänker prispengar till IK Oskarshamns flick- och damverksamhet

Som Månadens Spelare i SHL är Antti Suomela också mottagare av Hejapriset som delas ut i samarbete med Svenska Spel, SHL:s huvudsponsor. Prispengarna från Hejapriset väljer Suomela nu att ge till sin hemmaklubb. – IK Oskarshamns flick- och damverksamhet är på uppåtgående med en mängd unga tjejer som vill börja spela ishockey hos oss, säger Antti Suomela.

Svenska Spel och SHL utser tillsammans Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, SHL och media, väljer varje månad mellan fem spelare och i februari föll deras röster på Antti Suomela. Suomela ingår i en av säsongens främsta kedjor och leder både mål- och poängligan.

– Det känns overkligt att få utmärkelsen Månadens Spelare för andra månaden i rad. Vi spelar bra tillsammans och det känns fantastiskt att det uppmärksammas, säger Antti Suomela.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. Mats Einarsson sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att IK Oskarshamn kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Mats Einarsson.