Anna Beck ny ambassadör för Tillsammans för fler i rörelse

Anna Beck går in som frontfigur för Svenska Cykelförbundets nya Projekt Ledstjärna, som fått stöd av Svenska Spel och Riksidrottsförbundets initiativ Tillsammans för fler i rörelse.

– Det handlar om att få fler i rörelse och det är något som jag brinner för – inkludera fler till vår fantastiska sport och möjliggöra att fler får förutsättningar att röra på sig. Det gäller precis alla områden, från att få allt fler att tänka sig cykeln som ett möjligt färdmedel till att få i alla fall några få att vilja tävla hög nivå och komma ut på tävlingar. Det märks ju att cykel blir allt mera populärt i stället för att ta bilen, så jag kommer in i ett bra läge, säger Anna Beck.

När det gäller den egna aktiva karriären tog sig Anna en rejäl funderare under vintern. Och efter att ha landat efter den så fantastiska säsongen 2021 med två VM-guld och lika många paralympiska silver samt en nominering på Idrottsgalan så är det inte längre något snack. Beslutet: fortsatt satsning mot Paris 2024.

– Nu känns det bra, jag kände mig inte riktigt klar – trodde känna mig mer klar, säger Anna Beck.

Kilcyklisten som tävlar för Skoghalls CK tog av flera skäl paus från den extrema elitsatsningen. Hela året innan Paralympics i Tokyo tränade, åt och sov cykel hela dygnet – vecka in och vecka ut. Från maj månad kommer hon kunna kombinera rollen i Projekt Ledstjärna med en ordentlig satsning mot Paris.

– Träningsmängden inför säsongen 2022 har varit begränsad eftersom jag jobbat vid sidan av. Men när jag påbörjar satsningen igen 1 maj är tanken att det ska bli som inför Tokyo. Det ska kunna gå bra ändå. Kvalet till Paris börjar också redan i år då det ju bara är tre år mellan de paralympiska spelen den här gången. Jag kommer köra kvaltävlingarna redan i maj, plus sikta på VM både på landsväg och bana.

Läs mer om Tillsammans för fler i rörelse.