Ångestpodden och Svenska Spel poddar om spelberoende

Ångestpodden, en av Sveriges mest lyssnade poddar, har nu gjort två avsnitt om spelberoende i samarbete med Svenska Spel.

– Spelberoende är ett livsviktigt ämne som berör så många. Våra lyssnare har hört av sig och tyckt att vi borde ta upp spelberoende. Vi har också kompisar och bekanta som har kommit i kontakt med problemspelande så vi bestämde oss för att ta upp det i Ångestpodden. Missa inte de här två avsnitten, säger Sofie Hallberg och Ida Höckerstrand.

Ångestpodden leds av grundarna Sofie Hallberg och Ida Höckerstrand. De startade podden 2014 för att bryta tabut kring psykisk ohälsa och drivkraften kom från både egna och närståendes erfarenheter. Duon har hittills poddat mer än 150 avsnitt om ångest och psykisk ohälsa i olika former. Nu är det alltså dags för ämnet spelberoende.

De två avsnitten släpps den 11 och den 18 januari. Förutom gäster som delar med sig av sina erfarenheter, så medverkar Svenska Spels hållbarhetschef Zenita Strandänger och berättar bland annat hur bolaget jobbar för att motverka spelproblem.

Lyssna på första avsnittet om spelberoende i Ångestpodden.

Kolla även in Ångestpoddens webb Inget filter.