Amalie Vangsgaard är månadens spelare i OBOS Damallsvenskan i juni

Linköpings anfallare Amalie Vangsgaard har för andra gången i år röstats fram till Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan.

Varje månad utser Elitfotboll Dam Månadens spelare i OBOS Damallsvenskan tillsammans med Svenska spel. Efter juryns och supportrarnas röst som är ny för denna säsong presenterades idag deras vinnaren.

– Fantastiskt kul att ännu en gång bli utsedd till månadens spelare. Ett stort tack till alla som har röstat på mig! Vi har gjort en bra vårsäsong, och det är hela teamet som bidragit till att jag lyckats prestera så bra. Jag ser fram emot hösten och fler framgångar!, säger Amalie om sin andra utmärkelse.

Nu tilldelas hon priset som Månadens Spelare för sin insats i juni och får ta emot ligans huvudsponsor Svenska Spels ”Hejapris” och 10.000 kronor som skänks till valfritt CSR-projekt i klubben. Amalie väljer att skänka prissumman till LFC Fadderakademin som hon tycker är ett viktigt projekt för unga fotbollstjejer i Linköping.

Hur hjälper prispengarna från Svenska spel att utveckla projektet?

Linköping FC startade 2014 ett fadderprojekt tillsammans med Linköpings kommun och Östergötlands FF. I Fadderakademin är spelarna i Linköping FC faddrar till alla flicklag i Linköpings kommun. Spelarna från Linköping FC besöker flicklagen på deras hemmaplan för att hålla i träningen, inspirera, sprida glädje och uppmuntra tjejerna att fortsätta spela fotboll. Fadderakademin är uppskattad och viktig för utvecklingen av flickfotbollen i Östergötland, och något man är stolta över i LFC. De är därför väldigt glada att Amalie har valt att skänka pengarna till den här delen av verksamheten, ett mycket välkommet bidrag.

Sedan Linköping FC startade Fadderakademin har antalet registrerade flickspelare i Linköpings Kommun gått upp med 32,5 % och antal lag har ökat från 80 till 106 (siffror fram till 2019).

Juryn består av de 14 lagkaptenerna, experter från Sportbladet, Viaplay, Elitfotboll Dam och Svenska Spel samt supportrarnas röst som utser månadens spelare i OBOS Damallsvenskan.

OBOS Damallsvenskans huvudsponsor Svenska spel skänker varje månad 10,000kr till vinnande klubbs samhällsprojekt.