Almedalen: Medaljrekord i kommande OS och #rowchallenge

Utmana Svenska Spels vd Patrik Hofbauer på 1000 meter rodd. För varje meter som rors donerar vi en krona till Framåtfonden.

Under årets Almedalsvecka har Svenska Spel ett fullspäckat program med seminarier, #rowchallenge, löpcoachning och en mobil service desk.

Löpcoachning

På morgonen den 1 och 2 juli anordnar Svenska Spel genom vårt projekt Framåt för fler i rörelse löpcoachning tillsammans med Gotlands Friidrottsförbund-P18 IK. Vi samlas vid Kruttornet kl. 07:00 för gemensam inledning med en utbildad löpcoach och sedan springer vi cirka 5 km tillsammans. Ingen föranmälan krävs.

Seminarier

Under måndagen den 1 juli anordnar Svenska Spel fyra seminarier på Joda Bar & Köks innergård, Skeppsbron 24.

09:15 Hur ska Sverige slå medaljrekord i kommande Olympiska Spel?

Vid sommar-OS 2024 och vinter-OS 2026 har Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, som mål att de svenska OS-trupperna ska ta 20 medaljer, varav minst fem guld. Vad krävs för att målet ska nås? Lyssna till bland annat Peter Reinebo från SOK, Ola Strömberg från Skidförbundet och Svenska Spels vd Patrik Hofbauer när de diskuterar hur idrottsrörelsen, näringslivet och politiken kan samverka för att stödja målsättningen.

10:45 Hur inkluderar vi fler i sportens värld?

Enligt en färsk undersökning har andelen svenskar med hälsofarligt låg kondition ökat från 27 till 46 procent. Vi ser också på nätet såväl som offline ett klimat som snarare exkluderar än inkluderar. Roddförbundet och Tennisförbundet är på plats för att berätta om sina projekt som sätter fler i rörelse och Shanga Aziz från Locker Room Talk diskuterar attityder i omklädningsrum och chattforum tillsammans med Magnus Jonson, E-sportföreningen, Mary Lidjan, ESEN och Joakim Mörnefält, kommunikationsdirektör Svenska Spel.

13:00 Är måttet råget? Behöver spelreformen reformeras?

Under det första halvåret med den nya spelmarknaden har ett antal frågor aktualiserats – däribland den höga volymen marknadsföring och spelbolagens efterlevnad av regelverket.  Thomas Mattsson, Expressen, Jimmy Nilsson, Spelberoendes förening Göteborg och John Weinerhall, ansvarig spelmarknadsfrågor hos Moderaterna med flera diskuterar hur vi bäst säkerställer vi ett högt konsumentskydd, om branschen kan enas och om vi kan vända den negativa opinionen.

14:30 Riggat för vinst? Vad behövs för att arbetet mot matchfixning ska lyckas? 

Prioriteras matchfixningen tillräckligt av branschen, politiker och myndigheter? Lyssna till Riksidrottsförbundet, Fotbollsförbundet och E-sportföreningen när de diskuterar problematiken kring matchfixning. Vad kan de olika sporterna lära av varandra och hur bekämpar man bäst ett av de stora hoten mot sporten. Deltar gör också Dan Korhonen, chef för sportsbetting och spelsäkerhet på Svenska Spel.

Rowchallenge

Kom till Svenska Spels tält vid Skeppsbron under måndagen den 1 juli och ro för ett gott ändamål. Oavsett om du är nybörjare eller vill finslipa på tekniken gör du skillnad. För varje meter som rors i tältet går en krona till Framåtfonden, Svenska Spel och Riksidrottsförbundets fond som varje år delar ut pengar till projekt som sätter fler personer i rörelse. Tillsammans möjliggör vi projektidéer som sänker trösklarna för barn, ungdomar, vuxna och äldre att röra på sig.

Här kan du läsa mer om Framåtfonden.

För mer information kontakta Linnéa Hedberg, projektledare, linnea.hedberg@svenskaspel.se.