Ace Wilder dansar i neon och knäcker extra som Trissdesigner

Idag släpper Ace Wilder sin första singel någonsin på svenska, en modern cover på 80-talsklassikern ”Dansa i Neon”. Neonfärger präglar Ace Wilders nya look som syns i musikvideon, och även den färgglada design som Ace har tagit fram i sitt nya extraknäck som formgivare. Vid sidan av sin artistkarriär fick Ace i uppdrag att sätta ny design på Sveriges mest populära lott – Triss. 

– Det var fruktansvärt roligt att spela in den här låten och musikvideon. Att sjunga på svenska var en ny, väldigt intim upplevelse som gav mersmak. I videon släppte vi loss totalt med hår, smink och kläder och koreografi. Jag fick dansa och agera framför kameran, precis som i gamla klassiska musikvideos. Det var bland det roligaste jag gjort, säger Ace Wilder.

Videon tar Ace Wilder på resa genom 80- 90- och 00-talens stilar, med en koreografi inspirerad från bland annat Top Gun, Backstreet Boys och Jennifer Lopez. Se videon på YouTube eller lyssna på Spotify.

– Jag hörde inte så mycket svensk musik under min uppväxt i Miami, men ”Dansa i Neon” fanns med på ett blandband som min pappa spelade in. Den var en stor favorit. Jag ville behålla 80-tals-soundet och basgångarna, men samtidigt ge låten en ny, modern produktion. Jag älskar energin och hoppas att fler ska få upptäcka glädjen som den här låten förmedlar, säger Ace Wilder. 

Samtidigt med singeln släpps också ett färgsprakande designsamarbete mellan Ace Wilder och Triss, där Ace fått fria händer att sätta ny form på den klassiska lotten. Med en grafisk danspose och mönster i neonfärger skiljer sig Ace Wilders lotter rejält från de traditionellt gul-svarta trisslotterna. På skrapfältet på Ace lotter står det ”Skrapa i Neon”.

– Det var lärorikt och kul att knäcka extra som designer, och att dessutom få formge något som produceras i så extremt stor upplaga och som når miljoner svenskar. Mina neonlotter representerar energin som man får när man dansar. De sticker ut och tar för sig, precis som låten som designen är inspirerad av, berättar Ace Wilder.

– Triss är en omtyckt och oerhört folklig produkt och det här är vårt bidrag till populärkulturen. Genom att kombinera en 30 år gammal schlager med en aktuell artist skapar vi en färgsprakande nostalgitripp som ändå känns väldigt modern. Vi hoppas allt våra kunder ska gilla låten och få en mer färgglad skrapupplevelse i sommar, säger Charlotte Burlin, marknadschef Turspel på Svenska Spel.

Fakta, Triss

  • Ace Wilders lotter har producerats i en upplaga om 10 miljoner exemplar, och kan även skrapas på nätet
  • Säljstart: 19 juni
  • Pris per lott: 30 kr
  • Ungefär var femte lott är en vinstlott
  • 126 personer blev miljonvinnare på Triss under 2016
  • Varje år säljs ca 100 miljoner Triss, vilket innebär att det skrapas ca 3 lotter/sekund
  • Varje år skrapar cirka 4 miljoner personer en Triss

Fakta, Dansa i Neon

För bilder eller ytterligare information, vänligen kontakta:
Ace Wilder via Saba Timothy, saba@stereoscopemusic.com, 070-298 83 23
Svenska Spels presstjänst, 010-120 33 33