Hector och Swenn Larsson skänker Hejapriset till sina hemmaföreningar

Efter pallplatserna vid världscuptävlingarna i Åre slutade Sara Hector och Anna Swenn Larsson som bästa svenskor och fick därmed även ta hem Hejapriset som delades ut i samarbete med Svenska Skidförbundets huvudsponsor Svenska Spel. Hector och Swenn Larsson väljer att skänka prispengarna till sina hemmaföreningar Kungsbergets AK och Rättviks SLK där de kommer investeras i föreningens ungdomsverksamhet.

Med sina respektive tredjeplatser vid världscupen i Åre fick Sara Hector (storslalom) och Anna Swenn Larsson (slalom) ta emot 10 000 kronor var i form av Hejapriset som delades ut i samarbete med Svenska Skidförbundets huvudsponsor Svenska Spel. Hejapriset skänks till valfri svensk idrottsförenings ungdomsverksamhet och Hector och Swenn Larsson väljer att skänka summan till sina hemmaföreningar Kungsbergets AK och Rättviks SLK.

– Rättviks Slalomklubb är väldigt glada och tacksamma för stödet och naturligtvis stolta att Anna blev bästa svenska i lördagens slalom i Åre. Efter några tuffa år med dåliga vintrar och pandemi så är detta stöd välkommet för att fortsätta utveckla vår förening. Ett viktigt fokusområde för oss är att fylla på underifrån så dessa medel kommer användas till detta syfte, det vill säga att fokusera på våra yngsta, säger Daniel Stenberg, ordförande i Rättviks SLK.

Sara Hectors hemmaförening Kungsbergets AK har en tydlig plan för sin verksamhet framåt och även där är Hejapriset ett välkommet tillskott.

– Vi är många föreningar som tappat medlemmar under pandemin och Kungsbergets AK vill satsa på våra åtta- till tioåringar för att få dem att känna skidglädje och trygghet i backen. Ett av projekten vi satsar på är att renovera vår toppstuga som är vår samlingsplats för barn och ungdomar så detta birdrag kommer väl till pass. Sara är en förebild för många unga skidåkare och vi vill tacka henne för att hon väljer att skänka pengarna till föreningen, säger Johanna Øygard, styrelseordförande i Kungsbergets AK.

Linn Rydstedt, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten av att ge tillbaka till ungdomsidrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Under världscuptävlingarna i Åre känns det självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till föreningar som betyder mycket för dem. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att de här båda föreningarna kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Linn Rydstedt.