20 000 till svensk ungdomsidrott under Volleyboll Grand Prix

I helgen avgjordes Volleyboll Grand Prix i Uppsala. För sin positiva energi och sitt goda sportsliga beteende fick volleybollspelarna Isabelle Falck, Lucas Nordström, Ewelina Granberg och Filip Bratic ta emot Hejapriset som delades ut i samarbete med Svenska Spel och Riksidrottsförbundet.

Den 23–24 januari samlades några av landets bästa volleybollag på dam- och herrsidan för att göra upp om årets Grand Prix titlar. Under helgen delades även Hejapriset ut i samarbete med Svenska Spels och Riksidrottsförbundets gemensamma initiativ Tillsammans för fler i rörelse. Priset delades ut till en spelare i varje semifinal som bidrog med positiv energi och som har ett sportsligt beteende gentemot domare, motståndare och funktionärer. Falck, Nordström, Granberg och Bratic vann 5 000 kronor var att skänka till valfri volleybollförening där prispengarna ska gå till föreningens ungdomsverksamhet.

Falck och Nordström valde båda att skänka till hemklubben Sollentuna VK.

– Det är här jag började spela volleyboll och klubben har verkligen gett mig chansen att utvecklas både på och utanför planen. Det känns som en självklarhet att ge tillbaka till Sollentuna VK, säger centern Isabelle Falck.

Habo Wolleys Filip Bratic bestämde sig för KFUM Jönköping Volley.

Jag är fostrad i Habo, men väljer i det här fallet att skänka pengarna till en annan förening. Vi har redan väldigt bra barn- och ungdomsverksamhet i Habo, och jag tänker därför att de här pengarna kan göra större nytta hos andra. KFUM Jönköping Volley är en närbelägen förening som vi samarbetar med och som dragit igång verksamhet för både flickor och pojkar. Jönköping är en stor stad med gott om barn och ungdomar som skulle kunna få glädje av att börja spela volleyboll, säger Filip Bratic.

Umeådottern Ewelina Granberg skänkte prispengarna till moderklubben Stöcke IF.

Jag valde Stöcke IF, min moderklubb, som bedriver jättebra verksamhet för barn och ungdomar, säger Örebros Ewelina Granberg.

Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet är glad över de extra medlen till föreningarna.

– Väldigt roligt att de här föreningarna får ett extra bidrag till verksamheten, speciellt i dessa utmanande tider. Det är viktiga pengar till föreningar som sätter sin omgivning i rörelse och som bidrar med mycket positivt lokalt i samhället, säger Martin Kihlström.

Tillsammans för fler i rörelse drivs sedan våren 2017 gemensamt av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet.

– Vi är så glada över att få vara med och stötta Svenska Volleybollförbundet och volleybollföreningarna. I samband med Grand Prix där några av våra främsta volleybollspelare möts känns det fint att också kunna ge tillbaka till föreningarnas ungdomsverksamheter. Jag hoppas att prispengarna kan ytterligare hjälpa KFUM Jönköping Volley i deras arbete med att sänka tröskeln till rörelse, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse på Svenska Spel.

Läs mer om Tillsammans för fler i rörelse.

Fotograf: Robert Boman