20 000 kronor till skidklubbar efter svensk succé i puckelvärldscupen i Idre Fjäll

Albin Holmgren, Ludvig Fjällström och Frida Lundblad blev bästa svenska åkare när världscupen i puckelpist genomfördes i Idre Fjäll den gångna helgen. De tilldelades därmed Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor där hälften av pengarna skänks till deras respektive förening.

När Världscupen i puckelpist genomfördes i Idre Fjäll den gångna helgen imponerade framför allt de svenska herråkarna stort. För Albin Holmgren, Åre SLK, blev det karriärens första pallplats när han slutade tvåa i lördagens tävlingar.

– Det gick väldigt bra, jag gjorde allt jag kunde för att prestera mitt absolut bästa och det fungerade, säger Albin Holmgren.

På söndagen, när det var dags för parallellpuckel, var det istället Ludvig Fjällström, också han tävlandes för Åre SLK, som var bäst av de svenska åkarna när han slutade trea.

– Det kändes riktigt kul att prestera på hemmaplan och framför allt att hela laget gjorde en så bra insats. Jag kände mig snabb och det känns skönt att jag är med och visar att jag kan tävla om topplaceringar, berättar Ludvig.

10 000 kronor till Åre SLK
Som bästa svenska åkare tilldelades Albin Holmgren och Ludvig Fjällström varsitt Hejapris av Svenska Spel, huvudsponsor till Svenska Skidförbundet. Priset är på 10 000 kronor där hälften av pengarna går till deras klubb. Åre SLK får därmed ett viktigt tillskott på 10 000 kronor.

– Jag vill se att pengarna går till ledarna så det kan utveckla sporten ytterligare, säger Albin Holmgren.

Ludvig Fjällström vill att hans Hejaprispengar bidrar till att fler får möjlighet att utvecklas.

– Jag önskar att de ger fler möjlighet att få tillgång till bra förutsättningar för att träna och utvecklas.

Dubbla Hejapris till Frida Lundblad
Bäst av de svenska damerna, både på lördagen och söndagen, var Gefle Freestyles Frida Lundblad. Hon tilldelades därmed två Hejapris, totalt 20 000 kronor, där hälften går till Gefle Freestyle.

– Jag önskar att pengarna går till träningsbidrag till de unga i klubben så att de får lika bra förutsättningar att satsa som jag har haft, säger Frida som vann två Hejapris också när puckelsäsongen inleddes i och med premiären av Svenska Spel Series i Idre Fjäll i slutet av november.

Hejapriset är ett sätt för Svenska Spel att visa uppskattning till de föreningar som dels bedriver en viktig barn- och ungdomsverksamhet, dels utvecklar våra bästa svenska skidåkare.

– Det är en fantastisk verksamhet som bedrivs runt om i landets alla föreningar, och som Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit, vill vi uppmärksamma och hylla dem för deras fantastiska jobb. Genom Hejapriset kan vi bidra med viktiga medel så att klubbarna kan fortsätta utveckla sin verksamhet så att fler barn och unga får möjlighet att komma i rörelse och ägna sig åt just sin idrott, säger Linn Rydstedt, ansvarig projektledare för Svenska Spels samarbete med Svenska Skidförbundet.