Tillsammans för fler i rörelse under curling-SM

Hejapriset delades ut under förra helgens SM i curling. Prispengarna får vinnarna donera till valfri curlingförening, där de ska investeras för att få fler fysiskt aktiva. – Jag väljer att ge pengarna till CA-90 i Härnösand eftersom det känns kul att stötta en förening som engagerar och gör så mycket gott för juniorer, säger den nyblivna svenska mästaren Almida de Val.

Förra helgen korades de svenska mästarna i curlingklassen mixed dubbel landslag. Där vann Almida de Val, Oskar Eriksson, Robin Ahlberg och Therese Westman 5 000 kronor var att skänka till valfri curlingförening. Hejapriset som gick till de spelare som gått hela vägen till SM-final, delades ut i samarbete med Svenska Spels och Riksidrottsförbundets gemensamma initiativ Tillsammans för fler i rörelse.

– Vi vill vara med och stötta idrottens egen verksamhet för att få fler fysiskt aktiva. Svenska Curlingförbundet och alla föreningar runt om i Sverige gör ett fantastiskt jobb med att försöka skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett ambitionsnivå. Jag hoppas att prissummorna kan ytterligare hjälpa föreningarna i deras arbete med att sänka tröskeln till rörelse, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse.

Ahlberg och Westman som tog hem silvret tillsammans valde också att ge sina pengar till samma förening.

– Vi har båda varit juniorer i Danderyds Curling Ungdom. Vi är glada att kunna ge tillbaka till ungdomsverksamheten och hoppas att pengarna ska kunna hjälpa till i deras arbete med att rekrytera fler ungdomar till sporten, säger Therese Westman.

Oskar Eriksson valde hemklubben Karlstads Curlingklubb där de ska investeras i föreningens ungdomsverksamhet.

– Det känns kul att ge tillbaka till verksamheten där jag själv växt upp och det vore roligt om vi kunde få fram ännu fler stjärnor från klubben i framtiden, säger Oskar Eriksson.

Oskar Eriksson tog hem guldet tillsammans med Almida de Val som valde curlingklubben CA-90 i Härnösand.

– Hejapriset är en fantastisk möjlighet för våra stjärnor att få ge tillbaka till bredden. Jag tycker verkligen att spelarna har valt ett bra ändamål där pengarna kommer att komma till nytta för curlingspelande barn och ungdomar som precis har börjat eller ska börja sin resa, säger Stefan Lund, generalsekreterare på Svenska Curlingförbundet.

Läs mer om Tillsammans för fler i rörelse.