Skatebord för hela familjen

Skatebordförbundet vill få fler åldersgrupper att testa på skateboard och har därför startat projektet Family on Board. Med hjälp av medel ur Svenska Spel och Riksidrottsförbundets gemensamma Framåtfond kommer fem föreningar ge familjer runt om i Sverige möjligheten att tillsammans testa på skateboard. 

Sedan 2017 driver Svenska Spel tillsammans med Riksidrottsförbundet Framåtfonden, ur vilken alla specialidrottsförbund kan söka medel för projekt som sänker tröskeln till rörelse.  

I höstas fick Skateboardförbundet medel för projektet Family on Board som nu implementeras i fem föreningar runt om i Sverige. Linköping Frisksportklubb är en av pilotföreningarna och där har projektet har varit en succé.  

Intresset har varit stort i Linköping och för att möta efterfrågan fick de ta in två extra coacher, vilket såklart är jätteroligt. Föreningen planerar för att projektet kommer leva kvar, vilket är precis det vi hoppas ska ske med projekten som får medel ur Framåtfonden. Otroligt bra jobbat av alla inblandade och härligt av alla föräldrar som har hängt med sina barn till skateparken, säger Jimmy Sandberg, projektledare för Framåtfonden på Svenska Spel.  

Under 2020 erbjuds familjer att åka skateboard tillsammans i Linköping, Trollhättan, Östersund, Avesta och Enköping. 

Läs mer om Family on Board

Läs mer om Framåtfonden