Svenska Spel om ny spelmarknad på DI Debatt

DI Debatt publicerar idag den 29 november en debattartikel där Svenska Spels tf. vd Marie Loob och styrelseordförande Erik Strand beskriver hur koncernen förbereder sig för den nya spelmarknaden och lagstiftningen genom noggrann uppdelning av verksamheten i tre delar.

Debattinlägget bemöter också den kritik som Branschföreningen för onlinespel (BOS), företrädare för ett antal utländska spelbolag, gett uttryck för i ett tidigare inlägg på DI Debatt. Marie Loob och Erik Strand skriver bland annat att Svenska Spels bedömning är att koncernen delas precis på det sätt som riksdagen tänkt och i enlighet med det konkurrensrättsliga regelverket.

Vidare skriver de om vikten av att spelbolagen tar sitt ansvar på den omreglerade marknaden:

”Nästa år blir viktigt för den svenska spelbranschen och de svenska spelkonsumenterna. Svenska Spel kommer att göra sitt yttersta för att de nya marknaderna präglas av en större grad av ansvarstagande för kunderna, spelformerna och marknadsföringen.”

”Svenska Spel, som hela Sveriges spelbolag, kommer att fortsätta att visa vägen på den svenska spelmarknaden. Från den 1 januari gör vi det i tre separata affärsområden. Vi ser fram emot att få konkurrera på schysta villkor. Det förtjänar spelkonsumenterna.”

Läs hela debattartikeln på DI Debatt.

Läs mer om den nya spelmarknaden.