Nu startar tennisläger för ungdomar i Skellefteå, Östersund, Örnsköldsvik och Hudiksvall

Tennisförbundet vill att fler ska få chansen att testa på tennis och genom projektet Kvarterstennis anordnas nu en tennisturné genom Norrland. Första stoppet är Skellefteå och sedan följer tennisläger i Östersund, Örnsköldsvik och Hudiksvall. Projektet finansieras genom Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Framåtfond. 

– Vi vill att tennisbanan blir en naturlig plats för områdets barn, ungdomar och vuxna att samlas på, där man tillsammans rör på sig och upptäcker glädjen med tennis, säger Dino Ilecic, projektledare på Tennisförbundet.

På varje ort kommer Tennisförbundet tillsammans med de lokala föreningarna erbjuda en veckas gratis tennisläger för ortens ungdomar.

– Vi har med oss tennisracketar, bollar och frukt samt diverse verktyg för att rusta upp asfaltsbanorna. Kvarterstennis är helt gratis och ungdomarna får komma och gå som det passar dem under hela veckan. Vi hoppas verkligen att många tar chansen att testa tennis, det är riktigt roligt och på köpet får de ett härligt sommarlov, säger Dino Ilecic.

Projektet har möjliggjorts genom medel från Svenska Spels och Riksidrottsförbundets gemensamma Framåtfond. Där kan specialidrottsförbunden söka medel för projekt som sänker tröskeln till rörelse.

– Tillsammans kan vi skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett ambition. Vi är jätteglada över att Tennisförbundet sökte medel så att vi kan möjliggöra för fler ungdomar att komma i kontakt med tennisen. Tennisförbundet har tidigare också beviljats medel för succéprojektet Tennis på Gatan, säger Jimmy Sandberg, projektledare för Framåtfonden.

Schema för sommaren:

Skellefteå 29 juni – 5 juli

Östersund 6 – 12 juli

Örnsköldsvik 15 – 21 juli

Hudiksvall 22 – 28 juli

Läs mer om Framåtfonden.