Framåt för fler i rörelse under SM i Beachvolley

Just nu pågår Beachvolley-SM i Tylösand. I 34 olika tävlingar gör deltagarna upp om de åtråvärda medaljerna. Svenska Spel är på plats med projektet Framåt för fler i rörelse och erbjuder öppna prova på-tillfällen under hela veckan.

Att få flera svenskar att röra på sig har valts ut av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet (RF) som en fråga vi vill driva gemensamt. 2017 startades därför projektet Framåt för fler i rörelse som består dels av sponsringsavtal med specialidrottsförbund och dels av en Framåtfond.

Sponsringsavtalen innebär bland annat gemensamma aktiveringar. Under SM betyder det till exempel att besökarna får möjligheten att prova på att spela beachvolley.

– Vi samlas kl. 13:00 på centercourten under hela mästerskapsveckan för öppna prova på-tillfällen tillsammans med riktiga proffs. I onsdags stod till exempel David Åhman & Jonathan Hellvig, guldmedaljörerna i Ungdoms-OS 2018, för coachningen, berättar Jimmy Sandberg, projektledare för Framåt för fler i rörelse.

Prova på-tillfällena passar såväl nybörjare som de som vill slipa på formen med en erfaren tränare. Beachvolley är dessutom känd som en skonsam sport med låg skaderisk och hög spelglädje vilket gör att den passar såväl unga som gamla.

– Och när det blir för varmt kan man alltid svalka sig med ett dopp i havet, tipsar Jimmy Sandberg.

Här kan du läsa mer om hur Svenska Spel arbetar för att få fler i rörelse.