Framåt för fler i rörelse under herrarnas EM-kval

Den 24 februari skrivs historia då det svenska herrlandslaget i basket för första gången ska inta Globen. Genom vårt projekt Framåt för fler i rörelse kommer besökarna kunna testa både stressbasket och få signerade affischer i fanzon. 

På måndag tar de svenska basketherrarna emot TurkietEfter förlusten i VM-kvalet är de turkiska spelarna sugna på revansch samtidigt som de svenska herrarna har fördelen att få spela på hemmaplan. Det bådar med andra ord för en riktigt spännande match.   

Förutom att bjudas på fenomenal underhållning kommer publiken få chansen att testa sina egna basketkunskaper.  

 Vi kommer ha en aktivitetszon med möjlighet till både prova-på-basket och stressbasket. Det kommer också finnas en station där man kan få prova sin spänst, det kan vara svårare än man tror att hoppa så som basketspelarna gör, säger Jimmy Sandberg, projektledare för Framåt för fler i rörelse. 

Om man efter matchen är nyfiken på att själv börja spela basket kommer det både i aktivitet och fanzonen finnas information om de olika klubbarna i Stockholm och vem man bäst ska vända sig till. 

Under kvällen kommer det också finnas tillfälle att träffa idolerna. 

 Efter matchen kommer spelarna sitta i fanzon och signera affischer. Ett perfekt avslut på en förhoppningsvis både spännande och rolig kväll, säger Jimmy Sandberg.  

EM-kvalet drar igång 21 februari då Sverige möter Kroatien på bortaplan.  

Läs mer om Framåt för fler i rörelse här.