Framåt för fler i rörelse under curling-EM i Helsingborg

Just nu pågår curling-EM. Mellan den 16 och 23 november samlas 250 tävlande från 26 länder i Helsingborg. Samtidigt som de svenska landslagen gör upp om medaljerna har besökarna möjlighet att prova Street Curling genom projektet Framåt för fler i rörelse.

Svenska Spel driver sedan 2017 projektet Framåt för fler i rörelse tillsammans med Riksidrottsförbundet. Samarbetet består dels av en Framåtfond där specialidrottsförbunden kan söka medel för idéer som sätter fler personer i rörelse. För knappt en månad sedan beviljades bland annat Svenska Curlingförbundet medel för Mini-Curling, vars syfte är att introducera curling för barn och unga genom floor-curling.

Den andra delen av samarbetet består av sponsringsavtal med specialidrottsförbunden. Avtalen innebär bland annat gemensamma aktiveringar och möjliggör till exempel att besökarna av curling-EM får chansen att prova på att Street Curling.

-I vår Fan Arena ges alla möjlighet att prova på curling. Vi har besökare i alla åldrar och massor av glada barn och ungdomar som har blivit intresserade av curling, säger Jimmy Sandberg, projektledare för Framåt för fler i rörelse.

Läs mer om Framåt för fler i rörelse.