Esportshall, Svenska Elitserien och Svenska Spel i ny satsning för att utveckla svensk e-sport

Esportshall inleder ett nytt samarbete med Elitserien och Svenska Spel, med syftet att stärka gräsrötterna inom svensk e-sport. Genom att arrangera flera cuper som riktar sig mot spelare som precis påbörjat sin e-sportsresa ska samarbetet bidra till att lyfta nästa generation CS:GO-spelare. – Vi ser verkligen fram emot att arrangera dessa gräsrotscuper i samarbete med Elitserien på Esportshalls fysiska anläggningar, säger Karl Sergel, grundare av Esportshall.

Esportshall är Sveriges första kommunalt stöttade träningsanläggning för e-sport och samarbetar med Uddevalla Kommun, Svenska Spel, Corsair, Lenovo och Intel. Anläggningen arbetar med kompetensöverföring från Tier 1 e-sport till gräsrötterna där fysisk aktivitet, hälsosam kost och föreningsliv är en naturlig del av e-sporten.

– Som hardcore CS-fans har vi följt både Tommy ”Potti” Ingemarssons spelarkarriär och entreprenörskap i Svenska Elitserien i CS:GO med stor glädje. När Esportshall gick från idé till verklighet kändes det naturligt att dra vårt strå till stacken och stötta Sveriges största e-sportsliga genom att ge dem tillgång till våra lokaler, säger Karl Sergel.

– Vi behöver fler gräsrotsrörelser i Sverige för att e-sporten ska kunna växa och blomma ut till sin fulla potential. Elitserien har de senaste åren framgångsrikt hjälpt till att stärka den svenska e-sporten. Elitserien har redan producerat både spelare och lag som håller en hög internationell nivå. Därför behöver vi fler amatörtävlingar som fortsätter stärka e-sporten och låter nybörjare få chansen att tävla och utvecklas. Därför är vi glada över att nu kunna presentera vårt samarbete med Esportshall och Svenska Spel, säger Tommy ”Potti” Ingemarsson.

Under hösten, med start 16/10, genomförs ett antal gräsrotscuper hos Esportshall i samarbete med Elitserien. Cuperna riktar sig till spelare som precis påbörjat sin e-sportsresa och vill ta det till nästa nivå i en e-sportsmiljö där samtliga matcher spelas på LAN med Tier 1-utrustning.

– Svenska Spel vill vara med och utveckla svensk e-sport, från gräsrot till elit. Vi är därför väldigt glada över att kunna var med och möjliggöra dessa gräsrotscuper hos Esportshall tillsammans med Elitserien. Att ge de yngre spelarna ett tydligt sammanhang att utöva e-sport, där föreningslivet också är närvarande tror vi är viktigt framåt för svensk e-sport, säger Jimmy Sandberg, sponsringsprojektledare på Svenska Spel.