Efter mästarmötet – pengar till fotbollsföreningarna Alnö IF, GIF Sundsvall och Arlövs BI

Svenska Fotbollförbundet har anordnat välgörenhetsmatcher i eFotboll mellan landslagsspelarna Pontus Jansson och Emil Forsberg. Vinnaren av varje match fick 10 000 kr av Svenska Fotbollförbundets huvudsponsor Svenska Spel att skänka till valfri fotbollsförening. 

Fotbollsproffsen Emil Forsberg och Pontus Jansson är vana att mötas på fotbollsplanen men i en serie välgörenhetsmatcher anordnade av Svenska Fotbollförbundet fick de istället använda sin fingerfärdighet då matcherna avgjordes i eFotboll (FIFA).

Efter att ha vunnit två av tre matcher mot den gamla klubbkamraten Pontus Jansson fick Emil Forsberg alltså 20 000 kr av Svenska Spel att donera till valfri fotbollsförening. Emil Forsberg som numera har ett hus på Alnö tillsammans med sin fru valde att skänka 10 000 kr till Alnö IF och 10 000 kr till den gamla hemmaklubben GIF Sundsvall.

–Det känns självklart att bidra till de lokala föreningarna sa Emil Forsberg efter matcherna.

Pontus Jansson som vann den tredje matchen valde att donera pengarna till moderklubben Arlövs BI.

Även Arlövs BI är givetvis väldigt tacksamma över tillskottet och kommer att öronmärka pengarna till föreningens ungdomsverksamhet och det så kallade Abi-lägret där klubben samlar samtliga lag i verksamheten, från fotbollsskolan till seniorlag deltar.

– Det var tänkt att vi skulle genomföra lägret i år men Corona kom emellan. Men nästa år siktar vi på att genomföra lägret och vi kommer att öronmärka dessa pengar till lägret, säger ordföranden Jolanta Monsert och fortsätter:

– Vi är väldigt stolta över Pontus. Han är den största i vår klubb. Vi märkte tidigt att Pontus var villig att göra det jobb som krävs för att nå dit där han är nu. Han har varit väldigt målmedveten redan från fotbollsskolan. Han är dessutom väldigt trevlig och sympatisk och han håller kontakten med klubben, så på ett sätt är jag inte förvånad över att han skänker pengarna till oss.