Ansök om medel ur Framåtfonden!

Tidigare projekt som har fått medel ur Framåtfonden är Pensionärspingis, 3×3 Basket och Rörelsebanken 

Framåtfonden är en del av Svenska Spel och Riksidrottsförbundets projekt Framåt för fler i rörelse vars mål är att underlätta för barn, ungdomar, vuxna och äldre att kunna vara fysiskt aktiva hela livet.

Enligt specialidrottsförbunden som är med i Framåt för fler i rörelse har projektet lett till att antalet medlemmar och aktiva ökat.

– I våras skickade vi ut en utvärdering till alla deltagande förbud och tjugo av de som svarade menar att de, tack vare vårt samarbete, fått totalt cirka 20 000 nya medlemmar. Det är härliga siffror som visar att vi tillsammans kan motverka en stillasittande livsstil, säger Jimmy Sandberg, projektledare för Framåt för fler i rörelse.

Ur Framåtfonden kan alla specialidrottsförbund söka medel för projektidéer som sänker trösklarna för barn, ungdomar, vuxna och äldre att röra på sig.

– Vi vill att projektidéerna ska inkluderar fler och syfta till att få fler människor i rörelse. Genom att använda specialidrottsförbundens kunskap och kreativitet kan vi inkludera fler till att bli fysiskt aktiva, säger Jimmy Sandberg.

Projektidéerna utvärderas, av en jurygrupp bestående av personer från Riksidrottsförbundet, Svenska Spel samt forskare inom fysisk aktivitet från Karolinska Institutet, baserat på deras förmåga att utmana den traditionella synen på träning och tävling samt förmåga att sätta fler personer i rörelse.

Ansökan för hösten är öppen till september.

För frågor om ansökan, kontakta Jimmy Sandberg projektledare för Framåt för fler i rörelse.

Här kan du läsa mer om Framåtfonden.