Svenska Spel teamar upp med Jobbsprånget

På Svenska Spel arbetar vi med kompetensbaserad rekrytering när vi ska hitta nya medarbetare. Anledningen är enkel. När vi i varje urvalssteg enbart fokuserar på det som är viktigt för att lyckas i rollen minskar effekterna av fördomar och förutfattade meningar. Slutresultatet blir mindre påverkat av irrelevanta faktorer som ålder, kön, etnicitet, fritidsintressen och så vidare.

För det spelar ingen roll om du gillar crossfit, bridge eller att ta långa skogspromenader. Eller om du inte gör det. Det är din kompetens som avgör om du går vidare i processen och ingenting annat. 

Men att visa upp sin kompetens är inte alltid så enkelt, särskilt inte om man kommer till ett nytt land. Därför är vi otroligt stolta över vårt samarbete med Jobbsprånget. Jobbsprånget är ett praktikprogram för nyanlända med målet att påskynda introduktionen till arbetsmarknaden i Sverige. Praktiken pågår under fyra månader och drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien i samarbete med Arbetsförmedlingen.  

Vi samarbetar med Jobbsprånget för att vi vet att olikheter stärker oss som företag. Våra olikheter bidrar till att vi blir bättre, modigare, mer nyfikna och säkerställer att vi utvecklas. Men vi gör det också för att vi vill göra skillnad och vi vet att Jobbsprånget fungerar. I genomsnitt söker Jobbsprångets kandidater 200 jobb utan att ens få komma på en enda intervju. Men, tack vare praktikprogrammet har 60 procent av deltagarna erbjudits ett jobb på sin yrkesnivå, hälften på sin praktikplats och hälften tack vare sin praktikplats.  

Hur många praktikanter vi kommer att ha i höst vet vi inte än, men vi har haft två informationstillfällen för våra medarbetare och flera team har redan aviserat att de vill ta in praktikanter antingen i höst eller till våren. Förhoppningsvis kan vi återkomma med ett nytt gästspel här på bloggen och dela med oss av hur det går!  

TORA MATSSON
Talent Acquisition Partner på Svenska Spel och ansvarig för samarbetet med Jobbsprånget