En vecka med extra mycket fokus på hållbarhet

Hållbarhet är en viktig del av Svenska Spels strategi och en integrerad del av vårt dagliga arbete. För att lyfta allt vi redan gör, bli inspirerade av vad andra gör, öka vår kunskap och visa på bredden av vad som kan rymmas inom ett hållbarhetsarbete, så anordnade vi i slutet av april Svenska Spels första hållbarhetsvecka. Det var en vecka som fylldes med föreläsningar, webbsändningar, tävlingar och prova-på-aktiviteter med koppling till vårt hållbarhetsarbete.

Och vilken vecka det blev! Förutom att en mängd olika kollegor delade med sig om hur vi jobbar med hållbarhet i leverantörskedjan, hur vi arbetade med återbruk och återvinning under ombyggnationen av vårt Visbykontor, hur vi arbetar med hållbarhet när vi arbetar med reklam och marknadsföring och mycket mer, så hade vi även externa gäster. Bland annat hade vi gästspel av Caroline Seger som är ambassadör för initiativet Alla dagar som vi genomför tillsammans med Svenska Fotbollförbundet, av Charlotta Szczepanowski som är generalsekreterare på Vi-skogen, Kaj Török som är hållbarhetschef på Max Burgers och Paal Holter från EGGS som föreläste om innovation och hållbarhet. Veckan avslutades med en inspirerande föreläsning om självledarskap med Mia Törnblom.

Våra sändningar med interna och externa gäster hade nästan tusen visningar. Mer än 140 medarbetare var med när Filip Lundin från Sopköket föreläste live och bjöd på räddad lunch, över 120 personer deltog på Håll-Bar AW med Axel Kollberg från Systembolaget och mer än 50 kollegor deltog och levererade spännande resultat i hackaton på tema hållbarhet.

Under veckan fanns det dessutom möjlighet att provköra elbil och elcykel, provsmaka rostade insekter och lämna in kläder vi tröttnat på och ta hem nya, återvinna elektronik som legat och skräpat och välja bland en mängd olika träningsformer.

Målet med veckan var att inspirera oss alla till att göra mer hållbara val både på jobbet och på vår fritid, samt att vi skulle få en fördjupad insikt i våra hållbarhetsmål och vad vi kan göra för att bidra till dem. Men arbetet varken börjar eller slutar med en hållbarhetsvecka. Att ta ansvar för den påverkan vi har på människor, vårt samhälle och vårt klimat har sedan länge varit en viktig del av vilka vi är.  Vi kommer även framåt att fortsätta utveckla vårt hållbarhetsarbete och inspirera varandra för att hela tiden bli bättre.

Stort tack till alla kollegor och gäster som var med och bidrog till att göra den här veckan möjlig. Både ni som planerade och genomförde, och förstås alla ni som var med och deltog!

KAJSA NYLANDER
Hållbarhetschef, Svenska Spel