Vår Spelplan 2022

Allt om vårt hållbarhetsarbete i Vår spelplan 2022

Den är här, äntligen är tredje upplagan av Vår spelplan 2022 klar!

Vår spelplan kom till 2020, efter att vi under lång tid känt att vi behöver nå ut och berätta om allt bra som görs inom Svenska Spels hållbarhetsarbete. Sedan första upplagan har vi fått oerhört fin återkoppling och det är fler än jag som ofta har ett exemplar i väskan för att använda som uppslagsverk eller plocka texter ifrån vid behov. Den är också en bra grund för kommande hållbarhetsredovisning.

I Vår spelplan 2022 berättar vi om våra fem fokusområden och ger ett litet smakprov på vad vi har gjort det senaste året. Vi berättar bland annat om hur vårt långa engagemang i svensk idrott bidrar till att utveckla samhället i rätt riktning, och hur vi 2022 tillsammans med damishockeyn satte bordshockeygummorna på kartan för att belysa utmaningarna inom idrotten.

Tillsammans med Svenska Fotbollförbundet gör vi en stor satsning för att ta bort tabun kring mens och ge unga tjejer samma möjligheter som killarna att spela fotboll.

Vi delar glädjande nyheter som att Svenska Spel förlänger stödet till forskning om spelproblem i ytterligare fem år och hur vi under året fortsatt att utveckla och förstärka vårt spelansvar för att förhindra att människor hamnar i ett problemfyllt spelande.

Läs mer om hur det är att vara medarbetare på Svenska Spel, vi har bland annat en mängd grymma förmåner och vår alldeles egna hälsocoach!

Vi skriver även om vårt arbete mot klimatneutralitet, hur vi adderar elbilar till vår bilflotta och om hur vi arbetat med återbruk och återvinning när kontoret i Visby byggs om.

Som ni ser, det finns många anledningar att kika i Vår spelplan 2022 – som ni hittar här. Då ska ni veta att vi fick prioritera hårt, det finns ju så mycket att berätta. Samtidigt är listan över vad vi ska göra 2023 både lång och spännande, så vi sparar lite till nästa års spelplan också.

Trevlig läsning!

KARIN GRANATH
Hållbarhetsspecialist