VM-guld till det svenska Dota2-laget

Efter ett oerhört spännande och intensivt VM i e-sport står det klart att det svenska Dota2-laget, bestående av Jerry Lundkvist, Gustav Magnusson, Charlie Arat, Rasmus Blomdin och Andreas Ragnemalm, tar hem guldet.

– Det känns otroligt roligt att vinna Sveriges första VM-guld i Dota2. Vi vinner verkligen som ett lag och utan vår förbundskapten och huvudsponsorn Svenska Spel hade det inte varit möjligt, säger Rasmus Blomdin.

E-sport är en av världens största sporter och mellan den 11–15 december har närmare 50 nationer varit på plats i Seoul, Korea för att göra upp om de åtråvärda medaljerna. Till sist stod det svenska Dota2-laget som segrare efter att ha vunnit över Thailand i finalen.

– Stort grattis, otroligt välförtjänt och roligt. Tycker hela landslaget gör en strålande insats. Dota2-laget har sett starka ut genom hela turneringen, de har behållit lugnet och spelat som ett lag, säger Alex Ferm, förbundskapten Svenska E-sportföreningen, SESF.

Landslaget, som utses av Svenska E-sportföreningen, består av sju spelare. Förutom Dota2-laget har Tekken 7-spelaren Adam Ayachi och Pro Evolution Soccer-spelaren Samir Ben Sassi representerat de blågula färgerna i Seoul.

Svenska Spel som sedan våren 2018 är huvudsponsor till e-sportlandslaget har också varit med i Korea. Sponsorskapet innebär bland annat att Svenska Spel stöttar Svenska E-sportföreningen och landslaget med utrustning, utbildning, coachning, kläder och logi.

– Att spelarna har kunnat lägga hundra procent av sitt fokus på träning och match har varit helt avgörande för resultatet. På plats i Korea har vi fått se till att allt annat fungerar. Spelarna ska känna en stolthet när de sätter på sig landslagströjan. Och den känslan kan Svenska Spel hjälpa till att skapa, bland annat genom att se till att flera ledare finns på plats vid stora turneringar, säger Jimmy Sandberg, projektledare sponsring Svenska Spel.

Det elfte världsmästerskapet i e-sport har avgjorts i spelen Dota2 (strategi), Pro Evolution Soccer (fotboll), och Tekken 7 (fighting).

Läs mer om Svenska E-sportföreningen.
Läs mer om Svenska Spels sponsring av e-sportlandslaget.

1 svara

Kommentering är stängd.