Svenska Elitserien tillsammans med huvudsponsorn Svenska Spel inför slutspelsbonus i SECSGO

Alla lag som tagit sig till slutspel i höstens säsong av Svenska Elitserien i CS:GO får 10 000 kronor i slutspelsbonus. Slutspelsbonusen är en del av samarbetet med huvudsponsorn Svenska Spel där målet är att långsiktigt bygga svensk e-sport.

– Vi i 9INE tackar för ännu en säsong av Elitserien som hållit absoluta toppklass! Även ett stort tack till Svenska Spel som med sitt engagemang i svensk e-sport höjer statusen kring Elitserien. Svensk e-sport är under utveckling och det är riktigt roligt att se. Vi hoppas att ännu flera snart ser storheten, säger Tobias Andersson, delägare i 9INE, ett av årets slutspelslag.

Svenska Elitserien, tillsammans med huvudsponsorn Svenska Spel, inför en slutspelsbonus i SECSGO. Det innebär att de sex lagen som tog sig till höstens slutspel, Young Ninjas, AURA, X-Gamer, Kappa Bar, 9INE och Lilmix alla får 10 000 kronor var för sitt avancemang. Pengarna ska investeras i lagens respektive verksamheter med målet att långsiktigt bygga e-sporten i Sverige.

– Genom en slutspelsbonus vill vi vara med och bidra till att flera av lagen i Elitserien kan fortsätta utveckla starka svenska organisationer inom e-sport. Medel direkt till lagen och deras respektive verksamhet är en viktig del för att vi tillsammans ska fortsätta kunna bygga svensk e-sport, säger Jimmy Sandberg, projektledare på Svenska Spel.

–Vi är väldigt glada över att kunna dela ut en slutspelsbonus på hela 60 000 kronor till lagen utöver den ordinarie prispotten på 235 000 kronor, säger Tommy Ingemarsson, grundare av Svenska Elitserien.