Nu startar VM i e-sport i Seoul

Svenska landslaget på plats i Seoul, Korea

E-sport är en av världens största sporter och i helgen samlas eliten för att göra upp om världsmästartitlarna. De blågula färgerna representeras av Adam AyachiJerry LundkvistGustav MagnussonCharlie Arat, Rasmus BlomdinAndreas Ragnemalm och Samir Ben Sassi. 

Världsmästerskapet, som i år går i Seoul, Korea, avgörs i spelen Dota2 (strategi), Pro Evolution Soccer (fotboll) och Tekken 7 (fighting). Sammanlagt förväntas fler än 40 nationer delta. 

Med till Korea är även Svenska Spel som sedan våren 2018 är huvudsponsor till e-sportlandslaget. Sponsringen är en långsiktig satsning med fokus på att ytterligare bygga och lyfta landslaget och innebär bland annat att Svenska Spel stöttar E-sportföreningen och landslaget med utrustning, utbildning, coachning, kläder och logi.  

– Spelarna ska känna en stolthet när de sätter på sig landslagströjan. Och den känslan kan Svenska Spel hjälpa till att skapa. På plats i Korea ska spelarna kunna lägga hundra procent av sitt fokus på träning och match. Vår uppgift är att se till att allt annat fungerar. Årets svenska landslag är extremt skickligt  Sveriges medaljchanser är absolut storasäger Jimmy Sandberg, projektledare sponsring Svenska Spel. 

I samband med VM har Svenska Spel spelat in en film tillsammans med Dota2-laget. 

– Precis som i andra sporter vill vi att det ska vara en stor ära att spela i landslaget. Vi hoppas att filmen kan förmedla stoltheten i att sätta på sig den svenska landslagströjan och inspirera nästa generation e-sportare att drömma om att spela i landslaget, säger Jimmy Sandberg. 

Följ de svenska spelarnas framfart i Korea via Twitch.

Läs mer om Svenska Spels sponsring av e-sport.