Nu ska årets e-sportlandslag utses

Delar ur det svenska landslaget 2018

I december samlas världseliten i e-sport i Seoul, Korea. Där ska de tävla i spelen Dota2, Tekken 7 och Pro Evolution Soccer (PES). Nu finns möjligheten att tillhöra de som får representera de blågula färgerna i Seoul.

Sedan våren 2018 är Svenska Spel huvudsponsor till e-sportlandslaget. 2018 kom Sverige på en hedrande total fjärde plats där bland annat CS:GO laget gjorde en riktigt stark insats och kammade hem silvermedaljen.

Och nu är det snart dags igen. Årets VM-kval startar den 12 oktober och den 26 oktober kommer de bästa spelarna samlas i Stockholm för att göra upp om vilka som får äran att representera Sverige. Sammanlagt ska ett lag i Dota 2, en spelare i Tekken 7 och en spelare i Pro Evolution Soccer 2020 utses. Tillsammans bildar de landslaget som åker till VM i Sydkorea.

– Förutom att få åka till Seoul och tävla om de åtråvärda medaljerna kommer vinnarna även få följa med på ett bootkamp. Om du är minsta nyfiken på hur det skulle kännas att delta i ett VM skulle jag verkligen rekommendera att du tar chansen och anmäler dig, säger Jimmy Sandberg, projektledare sponsring på Svenska Spel.

Här anmäler du dig till VM-kvalet 2019.

Här kan du läsa mer om kvalet.