Adam “Esdor” Ericson är årets Fair Player i SCL

Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Spel prisar en riktig förebild både på och utanför den virtuella isen. 2020 års Fair Player i SM i eHockey är Adam Ericson 

– Att arbeta för bättre attityder online är ett viktigt steg till att göra e-sporten mer inkluderande. Svenska Spel och Svenska Ishockeyförbundet vill ta en aktiv roll och verka för ett bättre klimat, därför har vi instiftat Fair Player priset. Adam Ericson har visat på engagemang, lagkänsla och kärlek i sin roll som spelare och kommentator, säger Jimmy Sandberg, projektledare sponsring på Svenska Spel. 

Med följande motivering utses Adam Ericson till turneringens Fair Player. 

Genom sin attityd är Adam ”Esdor” Ericson en förebild inom e-sporten. Han bemöter sina medmänniskor med respekt, värme och humor. I sin roll som kommentator har Adam visat på riktigt lagspel när han på sin fritid har kommenterat både 6v6 och 1v1 klassen. Trots en svidande förlust i åttondelsfinalen gick Adam sedan in som kommentator i 1v1 klassens slutspel och kommenterade sina motståndares matcher med mycket hjärta. Det är med stor glädje som Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Spel utser Adam till årets Fair Player i 2020 års upplaga av SCL.  

Hur känns det Adam?
– Jag blev jätteglad när jag nåddes av beskedet att jag blivit utsedd till turneringens Fair Player, det känns fantastiskt.

Vad tycker du är viktigt hos en förebild? 
– Att man är någon som barn och ungdomar kan se upp till. Tyvärr är inte alltid onlinevärlden en plats där det prioriteras att vara en bra förebild. Man måste vara ärlig och verkligen tänka sig för vad man säger. En annan sak som jag tycker är väldigt viktigt är att utstråla positivitet. För mig är det självklart att vara en bra förebild genom att vara en bra vinnare och en bra förlorare. Det är klart att många har svårt att hantera en förlust men man måste kunna sköta det snyggt.

Hur tror du att vi tillsammans kan skapa ett bättre klimat online? 
– Vi måste hjälpas åt för att sträva mot ett bättre klimat online. Om man märker att någon säger något nedlåtande om en annan person så måste man markera, alla har ett ansvar när det kommer till att vara snällare online.  Jag vill att vi tillsammans ska verka för att alla ska känna sig välkomna i vårt community. Jag skulle till exempel jättegärna se att vi var bättre på att välkomna fler tjejer till NHL.

Mellan den 29 augusti och till 3 oktober gick årets SM i eHockey av stapeln. Matcherna avgjordes i NHL 20 och bakom turneringen stod NHLGamer, Svenska E-sportförbundet SESF, Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Spel.