Svenskar vill resa ut i rymden

Var tredje svensk vill resa ut i rymden visar en ny undersökning som Norstat har gjort på uppdrag av Lotto. Var tionde svensk har dessutom bestämt sig för att göra det innan de dör och har det därmed på sin Bucket List. Dessutom tror hela 68 procent att det finns annat liv i universum, en uppfattning som delas av Christer Fuglesang.

En ny undersökning som Norstat har gjort på uppdrag av Lotto visar att var tredje svensk skulle vilja prova på hur det känns att resa ut i rymden. Var tionde myndig svensk är dessutom så motiverade att man har det på sin Bucket List, listan med saker att uppleva innan man dör. Det stora intresset för rymdresor förvånar inte Sveriges hittills enda rymdfarare, Christer Fuglesang:

– Våra förväntningar på upplevelser blir större och större. När man redan har hoppat fallskärm och rest till Nya Zeeland blir rymden den ultimata upplevelsen, säger Christer Fuglesang.

Undersökningen visar också att de flesta svenskar tror på liv i rymden. Hela 68% tror att det finns annat liv i universum, en uppfattning som delas av Christer Fuglesang.

– Frågan är inte om det finns liv i universum, utan när vi hittar det, säger Christer Fuglesang.

Lotto Spacewalk

Med anledning av att rymdresor ligger högt på svenskarnas Bucket List har Lotto tillsammans med Christer Fuglesang tagit fram ett experiment för att hitta nästa svensk som ska få uppleva en rymdpromenad. Med hjälp av ett ryskt träningscenter för kosmonauter, ett störtande flygplan och VR-glasögon skapas en unik upplevelse.

– Om allt stämmer blir det här det närmaste man kommer en rymdpromenad utan att lämna jorden, säger Christer Fuglesang.

Projektet heter Lotto Space Walk och anmälan är öppen för alla fram till 10 maj på www.lottobucketlist.se.

Om undersökningen

Metod: Webbaderade intervjuer i Norstats panel

Antal genomförda intervjuer: 1000 st

Fältperiod: 20 mars till 29 mars 2018

Målgrupp: Allmänheten 18-99 år

Länk till undersökningen:

För mer information, kontakta gärna:

Johan Svensson, PR på Svenska Spel

johan.svensson@svenskaspel.se

070-087 45 40