Bli en karaktär i Mari Jungstedts nya deckare

Ökar pulsen när du ser tejpen som spärrar av en brottsplats? Eller drömmer du kanske om att vara den tappra hjälten som löser mysteriet? Nu har du chansen att bli inskriven i Mari Jungstedts kommande roman. Allt du behöver göra är att greppa stafettpinnen och avsluta en spännande scen som deckardrottningen har påbörjat.

Deckargenren har toppat försäljningslistorna under 2000-talet och med miljontals sålda böcker är Mari Jungstedt en av Sveriges mest populära författare. I samarbete med en annan populär spänningsskapare – Triss – ger hon nu alla deckarfantaster chansen att bli en karaktär i hennes nästa bok.

– En kriminalroman kan skrivas på många olika sätt, samtidigt finns det en förutfattad mening om uppbyggnad, tonalitet och berättarteknik. Därför ska det bli oerhört spännande att se hur andra väljer att avsluta den nervkittlande scen som jag har påbörjat. Jag hoppas på något oväntat och okonventionellt. Vem vet, kanske finns Sveriges nästa stora deckarförfattare bland de tävlande, säger Mari Jungstedt.

Mari Jungstedt har alldeles nyligen givit ut ”Ett mörker mitt ibland oss”, den senaste titeln i den omtyckta Gotlandsserien med kriminalkommissarie Anders Knutas i huvudrollen. Den som på bäst sätt avslutar Maris påbörjade scen kommer att skrivas in i nästa bok i succéserien.

– Triss och Mari Jungstedt bidrar på olika sätt med spänning i vardagen. Tillsammans ökar vi dramatiken ytterligare genom att ge människor möjligheten att leva ut sina författardrömmar. En vass penna och lite tur är allt som behövs för att bli en karaktär i en av Sveriges mest hyllade deckarserier, säger Charlotte Burlin, Marknadsansvarig Turspel och Lotter på Svenska Spel.

Måndagen den 18 juni drar tävlingen igång och vinnaren koras i början på september. Tävlingen samt fullständiga tävlingsvillkor finns på https://www.svenskaspel.se/kampanj/triss/thriller. Samtidigt börjar försäljningen av en Triss med ett erbjudande om ljudböcker från BookBeat.