AGONIST Parfums skapar Doften av 800 miljoner

Svenska parfymhuset AGONIST Parfums fick uppdraget att doftsätta 800 miljoner kronor, den högsta möjliga spelvinsten i Sverige. Resultatet blev en exklusiv doft som fångar det euforiska vinnarögonblicket. 

Eurojackpot är spelet med ofattbart höga vinster. För att illustrera det gavs det prisbelönta parfymhuset AGONIST Parfums uppdraget att översätta känslan av att vinna högsta vinsten till en doft. Resultatet blev en explosiv komposition med utgångspunkt i det euforiska vinnarögonblicket.

– När vi fick frågan om vi ville skapa Doften av 800 miljoner blev vi väldigt glada och exalterade. Människans doftsinne är kopplat till den del av hjärnan som arbetar med våra känslor och det är precis sådant vi som parfymmakare går i gång på. Vi strävar alltid efter att så detaljerat som möjligt skapa dofter som tar tillvara på en riktig känsla, säger Christine Lydeen på AGONIST Parfums.

– Vi har förmånen att besöka vinstögonblicket dagligen när vi gratulerar våra vinnare. Det är minst sagt exklusivt och väldigt spännande. Det var ur detta tanken kom att försöka fånga det i en doft. Det har varit både roligt och lärorikt att följa AGONIST Parfums när de tog sig an utmaningen, säger Lotta Westerberg kommunikationsansvarig Eurojackpot på Svenska Spel.

Chocken, insikten och lugnet – så doftar den

En parfym är uppbyggd av toppnoter, hjärtnoter och basnoter. För att på bästa sätt återskapa den känslostorm varje vinnare kastas in i symboliserar noterna följande känslostadier;

· Toppnoterna förkroppsligar chocken som först drabbar vinnaren och består av citrusbaserade och salta inslag som kanel, nejlika och apelsin.
· Hjärtnoterna symboliserar insikten av att ha vunnit och består av explosiva och kraftfulla inslag av ros, jasmin och grönt te.
· Basnoterna består av sandelträ, vanilj samt patchouli och symboliserar lugnet som slutligen infinner sig när man inser att man aldrig behöver oroa sig för pengar igen.

– För oss handlar Doften av 800 miljoner om ögonblicket då insikten att du har vunnit slår dig. Först kommer chocken och ruset, sedan övergången till att känna sig nästan svimfärdig och slutligen känslan av lugn och trygghet, säger Niclas Lydeen på AGONIST Parfums.

Här finns doften

Doften av 800 miljoner finns endast i begränsad upplaga och är precis som AGONIST Parfums övriga dofter av absolut toppkvalitet. Doftprover finns gratis på parfymavdelningen på Nordiska Kompaniet i Göteborg (onsdag 18/4 kl. 16-18) och Stockholm (fredag 20/4 kl. 15-17). Doftprov kan även beställas på www.eurojackpot.se

För mer information, kontakta:

Johan Svensson, PR på Svenska Spel

johan.svensson@svenskaspel.se

070-087 45 40

Niclas Lydeen, Creative Director på AGONIST Parfums

info@agonistparfums.com

0768-75 07 14

Om AGONIST Parfums

AGONIST Parfums grundades år 2008 av Niclas och Christine Lydeen och är idag internationellt etablerat på 35 marknader och erkända för sin nordiska inspiration, fokus på detaljer och högkvalitet på råvaror. Dofterna finns att köpa på välkända varuhus och butiker runt om i världen så som NK, Selfridges och Neiman Marcus.

Om Eurojackpot

Eurojackpot är ett spel från Svenska Spel som lanserades år 2013. Spelet erbjuds i flera europeiska länder och maxvinsten är 800 miljoner kronor som senast föll ut i februari i år till en vinnare i Finland. Den högsta vinsten som hamnat i Sverige är hitintills på 16 miljoner kronor.