50-miljonersvinnaren funnen

En familj i Östersund tog hem årets andra 50-miljonersvinst på Lotto.
Eftersom de inte spelat med Spelkort kunde Svenska Spel inte nå dem i helgen för att gratulera, men idag ringde de själva till Svenska Spel för att kontrollera om det var sant.
– De vågade inte tro på att de vunnit förrän jag pratade med dem idag, säger Tommy Wahlgren.

Knappt tre månader efter Lottos första 50-miljonersvinst hände det igen. En man i 70-årsåldern kollade sin Lotto-rad framför tv:n och kunde häpen konstatera att han, tillsammans med familjen, vunnit hela 50,6 miljoner kronor.

Familjen som består av mannen, hans hustru och deras fyra vuxna barn, hade spelat samma rad i ett års tid. Denna lyckliga lördag rullade Lotto-bollarna familjens väg men inte nog med det – samtliga sju Lottonummer inprickade följdes av två rätt på Joker, vilket numera resulterar i 50 extra miljoner utöver ordinarie vinst.
– Familjen vet ännu inte vad de ska göra med pengarna, mannen håller ännu på att försöka få kontakt med sina barn för att tala om att berätta om vinsten, säger Tommy Wahlgren.

Familjen i Östersund hade satsat 290 kronor på ett 5-veckors L8-system med Joker, och lämnat in sitt spel hos ICA Matmästarn i Östersund. Den totala vinstsumman blev 50 651 991 kronor.
50-miljonersvinsten på Lotto infördes i januari i år. Den första vinsten föll ut i augusti. En kvinna i Malmö kunde då kvittera ut 51,9 miljoner kronor.

Helgens vinst är den näst högsta Lotto-vinsten någonsin, och den tredje högsta svenska spelvinsten någonsin. Inom någon vecka kommer Tommy Wahlgren att träffa vinnarna och lämna över pengarna.

Så här ser nu listan ut över årets högsta spelvinster – Tio-i-topp 2002:

1. Lotto, Malmö – 51,9 miljoner
2. Lotto, Östersund – 50,6 miljoner
3. Joker, Filipstad – 41,3 miljoner
4. Bingolotto, Vara – 31,5 miljoner
5. Joker, Linköping – 24,7 miljoner
6. Lotto, Svenljunga – 22,9 miljoner
7. V 75, Vimmerby – 19,1 miljoner
8. Bingolotto, Perstorp – 16,5 miljoner
9. Bingolotto, Piteå – 15,7 miljoner
10. Lotto, Oskarshamn – 14,6 miljoner

Andreas Jansson/Svenska Spel

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *